Stavanger Aftenblad

Eskeland slutter, Saeternes liker det ikke

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Roger Eskeland slutter etter fem år som keepertren­er i Sandnes Ulf. Saeternes liker det ikke.

Egil Ø. Naerland

Det bekrefter Eskeland overfor Aftenblade­t.

Den tidligere Bryne-keeperen gjennom 16 sesonger, kom til Sandnes Ulf som keepertren­er før 2014-sesongen. Han hadde kontrakt ut 2018 og ønsket i utgangspun­ktet å fortsette.

– Jeg forstår at klubben er i en presset økonomisk situasjon, derfor klarte vi ikke bli enige om forlengels­e, forteller Eskeland som fikk forelagt et nytt kontraktsf­orslag.

selv

Handler om økonomi Klubbsjef Tom Rune Espedal medgir at det handler om økonomi.

– I tillegg skal Roger vaere borte en god del med kvinneland­slaget. Derfor handler det også noe om hvor mye han vil vaere tilgjengel­ig for oss, forklarer Espedal som er veldig fornøyd med jobben Eskeland har gjort.

Trener Bengt Saeternes liker det ikke.

– Jeg har ytret ønske om å ha med Roger videre, han er en kapasitet, uten tvil, understrek­er Saeternes.

– Jeg respektere­r at klubben og Roger ikke ble enige, men det er ikke noe kjekt, tilføyer hovedtrene­ren som har hatt med Eskeland alle sine fire år i klubben.

Roger Eskeland har en rekke kamper for yngre landslag, og spilte 534 kamper som førstekeep­er for Bryne fra 1994 til 2010 da skader tvang ham til å legge opp. Flere sesonger var han klubbens beste spiller.

41-åringen gikk først inn som keepertren­er i Bryne og altså fra 2014 i Sandnes Ulf.

Han er stolt over å ha fått jobbet med flere toppkeeper­e i klubben.

Selvik er ikke fornøyd Eskeland har utviklet flere dyktige keepere i Sandnes Ulf, først Hannes Thór Halldórsso­n som ble proff sommeren 2014, senere blant andre Saku-Pekka Sahlgren og Egil Selvik som begge har utviklet seg til å bli om ikke de beste, så i alle fall keeper blant de aller beste i Obos-ligaen.

Selvik kommer nå tilbake etter et svaert vellykke låneopphol­d i Nest Sotra og er lite fornøyd med at Eskeland slutter Sandnes Ulf.

– Jeg hadde sett frem til å få jobbe videre med Saku, Egil og ny ungdommer, men slutter likevel etter fem fine år og uten bitterhet, sier Eskeland som er engasjert med kvinneland­slaget og i tillegg er åpen for samme jobb i andre klubber.

Bengt Saeternes sier at han ikke slipper kontakten med Eskeland.

– Jeg kommer til å ha en dialog med Roger videre. Så får vi løse floken internt i første omgang, kanskje kan det skje endringer etter nyttår, sier Saeternes og har ikke helt gitt opp tanken å få jobbe videre med Eskeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway