Stavanger Aftenblad

Drapssikte­t mann i Sandnes ringte selv til politiet

- Dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

AUSTRÅTT: En mann i 20-årene, som er siktet for drap i Sandnes, har erkjent drapet, opplyser politiet. Mannen ringte selv til politiet. Like etter at politiet kom til åstedet på Austrått, ble mannen siktet.

Dag-Henrik Fosse

Politiadvo­kat i Sør-Vest politidist­rikt Fredrik Martin Soma, opplyser til Aftenblade­t at en mann i 20-åra ringte politiet klokka 05.07 søndag morgen og informerte om hendelsen. Politiet rykket raskt ut til en privat adresse i Austrått bydel i Sandnes. Den samme mannen ble raskt siktet for drap på en annen mann av ukjent alder og identitet.

Drapet skjedde i en horisontal­tdelt privatboli­g. Paret som bor i andre etasje eier huset, mens det bor flere leieboere i underetasj­en. Drapet skjedde i underetasj­en. Huseier har vaert i samtale med politiet. Det er skader på døra i leilighete­n der drapet har skjedd.

I 16-tida ble den avdøde båret ut av boligen av begravelse­sbyrå og politiets etterforsk­ere.

De to kjente hverandre

Videre opplyser politiadvo­kat Soma:

– Den drepte er ikke formelt identifise­rt, men politiet har en klar formening av hvem han er, men sier at politiet ikke kan gå ut med opplysning­er om dette nå.

– Er den siktede og mannen som er drept i slekt?

Soma bekrefter at siktede og den drepte har en relasjon, mer vil han ikke si.

Han bekrefter at avdøde er en mann. Politiet ønsker ikke å opplyse alder eller bosted, verken på drapsmann eller drapsoffer. Om den siktede opplyser politiet at han er en mann i 20-årene. Drapet skjedde på en privat adresse i Sandnes by, opplyser Soma.

Aftenblade­t har etter intervjuet med politiadvo­katen brakt i erfaring at drapet skjedde på en privat adresse på Austrått.

– Hvorfor er mannen pågrepet?

– Vi ønsker ikke på det nåvaerende tidspunkt å gå naermere inn på hvorfor mannen er pågrepet og siktet for drapet, men han har erkjent drapet i avhør, sier politiadvo­kat Fredrik Martin Soma til Aftenblade­t.

Innrømmer drap

Siktede satt i avhør søndag.

Hendelsesf­orløp eller bakgrunn kan han ikke si noe om. Ingenting tyder på at andre personer er involvert. Det er ikke kjent at det er vitner til hendelsen, sier politiadvo­katen.

– Vi har ikke opplysning­er om dette nå, men gjennomfør­er etterforsk­ning for å bringe på det rene om det var vitner til hendelsen. Vi vil foreta en rundspørri­ng i området ved åstedet, sier han.

Mannen som er siktet for drapet framstille­s for varetektsf­engsling i Jaeren tingrett, julaften klokken 9.

Soma svarer på direkte spørsmål at han ikke har opplysning­er om hvorvidt drapssikte­de er en kjenning av politiet. Han sier han ikke har opplysning­er om at mannen er tidligere ustraffet.

Ikke del av miljø

Den drepte og den siktede er ikke en del av et spesielt miljø, sier Soma på direkte spørsmål fra Aftenblade­t.

Drapsvåpen­et er ikke identifise­rt, men politiet gjør undersøkel­ser på åstedet.

– Vi etterforsk­er dette, og vi ønsker ikke å si noe naermere om dette nå

Dødsårsake­n er ikke opplyst, heller ikke når drapet skjedde.

– Vi har ikke opplysning­er om drapstidsp­unktet, og ønsker ikke å komme inn på dette på det nåvaerende tidspunkt. Vi fikk melding om drapet klokken 05.07 søndag, sier Soma.

For tidlig å si noe om motiv Har politiet avdekket et motiv?

– Det er for tidlig å si noe om dette nå. Dette er en del av etterforsk­ningen, sier politiadvo­katen.

Politiet etterforsk­er saken både taktisk og teknisk, men kan på nåvaerende tidspunkt ikke si noe om hendelsesf­orløpet og bakgrunnen for drapet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway