Stavanger Aftenblad

- Jeg så spissen på et sverd stikke opp fra buksen

- Cornelius Munkvik journalist cornelius.munkvik@ aftenblade­t.no Jon Ingemundse­n fotograf jon.ingemundse­n@ aftenblade­t.no

MARRAKECH: 37 år gamle Said El Oussouls oppdagelse gjorde at tre drapsmiste­nkte menn ble pågrepet på en buss i Marrakech. - Jeg er både glad og redd. Glad fordi jeg fratok tre drapsmiste­nkte menn å utøve ytterliger­e vold og bringe ytterliger­e skam over Marokko. Redd fordi de tre kanskje har venner som vil hevne seg. Det var jo min feil at de ble stoppet, sier El Oussoul til Aftenblade­t.

I 20 år har han jobbet som vannselger på den store busstasjon­en i Marrakech. Det som torsdag startet som en helt vanlig dag på jobben, skulle raskt bli den mest dramatiske i hans yrkesaktiv­e liv.

- Noe med øynene

El Oussoul er redd for å bli sett sammen med journalist­er. Etter pågripelse­n opplyste politiet at vannselger­en hadde fått munnkurv. Til Aftenblade­t, som treffer 37-åringen på en café et stykke fra busstasjon­en, sier han at han ikke har hatt lyst til å stille til intervju.

- Jeg prater med dere nå fordi jeg vil uttrykke min dype medfølelse for de etterlatte, sier El Oussoul.

Bussen de tre drapsmiste­nkte satt i kom fra Azilal og skulle videre til Agadir klokka 09.00.

- Jeg gikk inn på bussen for å selge. Helt bakerst satt de tre. En av dem ville ha vann. Da han betalte, la jeg merke til spissen på et sverd som stakk opp fra buksa hans. Jeg ble svaert redd. Det var noe i øynene til de tre. De virket usikre. Jeg husker også at jeg la merke til at alle de tre nylig hadde barbert seg, sier 37-åringen.

Varslet politiet

El Oussoul sier videre at han forsøkte å gjøre som ingenting. Han gikk ut av bussen og varslet en annen selger som sto rett utenfor. Han forklarte situasjone­n og ba kameraten om å gå rolig bort til politimann­en som sto ved en av portene rundt hundre meter unna.

- Selv sto jeg utenfor bussen for å holde øye med de tre på den bakerste raden. Jeg visste jo at iallefall en av dem hadde våpen. Jeg ville forhindre at de kom seg unna, sier han.

37-åringen tviler på at de tre la merke til at de hadde blitt oppdaget, for de forholdt seg i ro inne i bussen.

- Det neste som skjedde var at en politimann i sivil gikk inn i bussen. Han ba bussjåføre­n om å kjøre ut fra stasjonen og stanse på det naermeste busstoppet. Her ble de tre pågrepet, sier El Oussoul.

Ingen dramatikk

37-åringen tror politimann­en ville ha bussen ut fra busstasjon­en, som er et lukket område med mange mennesker, for å forhindre vold der inne.

- Da bussen stanset på busstoppet utenfor, tok politimann­en frem en pistol og siktet på dem i baksetet. Samtidig ba bussjåføre­n alle de andre passasjere­ne om å gå av bussen. Etter noen minutter var det flere titalls politimenn på plassen, og de tre drapsmiste­nkte ble pågrepet uten ytterliger­e dramatikk, sier El Oussoul.

Hovedpolit­istasjonen i Marrakech ligger bare et par kvartal unna busstoppet hvor pågripelse­n skjedde.

Fremdeles gåsehud

El Oussoul selger én flaske vann for fire dirham. På en god dag selger han 120 stykker. Blant selgernes oppgaver er å følge med og gi beskjed om de legger merke til noe de reagerer på på busstasjon­en.

- Det er ikke uvanlig at vi må varsle politiet om stort og smått. At mennene på bussen skulle vise seg å vaere de som tok livet av de skandinavi­ske jentene i Atlas-fjellene, ante jeg naturligvi­s ingenting om. Da jeg fikk høre det, fikk jeg vondt i hjertet. Jeg får fremdeles gåsehud når jeg snakker om det, sier 37-åringen.

At mennene på bussen skulle vise seg å vaere de som tok livet av de skandinavi­ske jentene i Atlas-fjellene, ante jeg naturligvi­s ingenting om. Da jeg fikk høre det, fikk jeg vondt i hjertet.

Said El Oussoul

 ??  ?? Vannselger Said El Oussoul er både glad og redd etter at hans observasjo­ner førte til pågripelse­n av tre drapsmiste­nkte menn. Her står han på bussholdep­lassen hvor de tre ble pågrepet.
Vannselger Said El Oussoul er både glad og redd etter at hans observasjo­ner førte til pågripelse­n av tre drapsmiste­nkte menn. Her står han på bussholdep­lassen hvor de tre ble pågrepet.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway