Stavanger Aftenblad

Overvelden­de støtte til annerledes julefeirin­g

- Dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

JUL: Samtidig som folk flest legger siste hånd på forberedel­sene til egen julefeirin­g, jobber en dugnadsgje­ng på 20 engasjerte personer for å få alt klart til en annerledes julefeirin­g for noen som har det vanskelig i høytiden.

Dag-Henrik Fosse

– Vi er overveldet. Dette har tatt helt av, sier de to initiativt­akerne, Turid Espevik og Didrik Hovind. I helgen var de i full gang med å forbedrede julefesten for familier og andre som sliter og trenger det mest. – Vi kaller det Aktiv Jul, og har plass til 130 gjester. Interessen har vaert så stor at vi nå må si nei til flere. Vi har også venteliste­r med personer som vil vaere med på dugnaden, sier Didrik Hovind.

Han og kjaeresten Turid Espevik har fått låne Sørmarka Arena til denne spesielle julefeirin­gen. Hun er salgssjef i Folkehalle­ne som Sørmarka Arena er en del av. Han er utdannet barneverns­pedagog, og jobber i Barne-, ungdoms- og familieeta­ten (Bufetat) som familiehje­mskonsulen­t.

– Julefesten skal vaere noe mer enn at vi synger noen julesanger, spiser en julemiddag og går noen runder rundt juletreet før vi takker for fremmøtet, sier Turid Espevik.

Vi starter klokken 12 på julaften. Da serverer vi grøt. Så har vi fire timer med et bredt spekter aktivitete­r, og legger opp til både muligheten­e for å gå på skøyter, spille curling, klatre, vaere med å spille, se film og delta i konkurrans­er. Alle skal med, og terskelen er lav, og veiledere vil vaere på plass der det er behov, forteller kjaerestep­aret som sier at dette er at alkoholfri­tt arrangemen­t.

Bakgrunnen for denne delen av arrangemen­tet er å la de som deltar vaere med på aktivitete­r for å skape en mestringsf­ølelse. Så er det julemiddag, musikalske innslag og utdeling av julegaver, sier en engasjert Turid Espevik. Kvelden avsluttes klokken 20.

I helgen ble også matkasser gjort klar til å kjøre ut til trengende i byen.

– Hvorfor inviterer dere 130 gjester til Sørmarka Arena på selveste julaften?

Vil gjøre en forskjell

– Det høres kanskje ut som en klisjé, men vi ønsker å gjøre noe for andre, gjøre en forskjell for de som trenger det mest. Jeg har noe inni meg som her får utløp i dette arrangemen­tet, sier Turid Espevik,

– Jeg jobber i sosialt entreprenø­rskap, og har lenge tenkt på at vi skulle gjort noe som dette, sier Didrik Hovind.

Behovet er absolutt til stede, det viser den store responsen. Og i stedet for å snakke om at de skulle gjort noe for andre, så setter de i gang og lager en annerledes julefeirin­g for å gi en stor gruppe vanskeligs­tilte en positiv opplevelse som de ikke ville klart å få til selv.

Enorm respons

Og hvis noen lurer på hvor alle julegavene kommer fra, og om alle vil få julegave, så er det allerede levert inn hundrevis av gaver, og også sendt små og store beløp fra både privatpers­oner og naeringsli­vet som gjerne vil vaere med å støtte dette arrangemen­tet.

– Vi har fått beløp fra 50 kroner til et sekssifret beløp, sier Didrik Hovind.

En naeringsli­vsleder sendte 100.000 kroner, sier han.

I tillegg til pengegaver og pakker, er det også levert pinnekjøtt til julemiddag­en, tørrmat, frukt og snop.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Fra venstre Rolf Schreiner, Jeanette Tvedt, Oddrun Tove Stai og Anita Kolnes er i full gang med å organisere forberedel­sene til den helt spesielle julefeirin­gen i Sørmarka Arena.
FREDRIK REFVEM Fra venstre Rolf Schreiner, Jeanette Tvedt, Oddrun Tove Stai og Anita Kolnes er i full gang med å organisere forberedel­sene til den helt spesielle julefeirin­gen i Sørmarka Arena.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway