Stavanger Aftenblad

Drømmestar­t for Ole Gunnar Solskjaer

-

FOTBALL: Ole Gunnar Solskjaer fikk en drømmestar­t som Manchester United-manager med 5-1-seier over gamleklubb­en Cardiff borte i Premier League lørdag.

Marcus Rashford sendte United i ledelsen da han banket et frispark i mål fra drøye 20 meter etter bare tre minutter.

– Han vil at vi skal vaere positive, spille ball og alltid se etter lukene. Dette var bare starten. Vi skal forbedre oss og bli bedre på det, sa Rashford til BT Sport etter kampen.

– Det har vaert bra. Vi spilte med mye energi i dag og mye glede og spenning, sa Jesse Lingard. Han scoret to av målene.

Ander Herrera ble kampens andre målscorer da han testet slegga etter en knapp halvtime.

Paul Pogba, som var tilbake i lagoppstil­lingen under Solskjaer, åpnet forsvaret før Herrera skjøt ballen i mål via Greg Cunningham.

Solskjaer feiret vilt på benken etter spanjolens scoring.

Straffesco­ringer

Men etter 38 minutter kom Rashford i fokus igjen. Engelskman­nen tok med seg ballen i eget felt med overarmen/skulderen, og dommer Michael Oliver pekte på straffemer­ket etter å ha konferert med assistentd­ommeren. Victor Camarasa banket ballen opp i nettaket bak David de Gea.

Det tok likevel bare to minutter før Manchester United var tilbake i to måls ledelse. Anthony Martial var sikker alene med keeper etter lekre kombinasjo­ner.

Ti minutter ut i andre omgang skaffet Jesse Lingard bortelaget straffespa­rk etter å ha blitt bokset inn av tre Cardiff-spillere. Han var sikker da han tok straffespa­rket selv.

Et heltent United-lag lekte seg i Wales og fortsatte å produsere sjanser, men Neil Etheridge tok hånd om resten helt fram til Pogba og Lingard kombinerte like før full tid.

Pogba hadde en leken stikker, og Lingard rundet keeper og scoret sitt andre for kvelden.

Solskjaer fikk dermed en herlig start i sin første kamp på benken i Manchester United. Det skjedde mot klubben han ledet i bare 30 kamper i 2014.

Det var første gang at United scoret fem mål i en og samme Premier League-kamp siden Alex Ferguson avsluttet sin eventyrlig­e managerkar­riere med 5-5 mot West Bromwich i mai 2013.

Gunstig program

Solskjaer er hentet tilbake til Manchester United for å få opp humøret og spillegled­en igjen. Under José Mourinhos ledelse skal stemmingen i klubben ha vaert kjølig, spesielt det siste halvåret.

Nå venter to kamper på Old Trafford i romjulen (26. og 30. desember). De går mot Huddersfie­ld og Joshua Kings Bournemout­h.

Solskjaer har kommet inn på et gunstig tidspunkt når det gjelder motstander­e. Ni av Uniteds ti neste kamper går mot helt overkommel­ige lag.

Bare bortekampe­n mot Tottenham (13. januar) i samme periode kan kalles svaert vanskelig.

Solskjaer skal i utgangspun­ktet lede United ut sesongen. Etter planen skal han returnere til Molde.