Stavanger Aftenblad

Palace-hjelp til Liverpool

-

Crystal Palace sto for sesongens største overraskel­se i Premier League da laget snudde 0-1 til 3-2-seier på bortebane mot Manchester City lørdag.

Tapet var Citys første på hjemmebane i serien siden 2-3-nederlaget mot Manchester United i april. Det var også den eneste hjemmekamp­en de lyseblå tapte forrige sesong.

Nå må de regjerende mesterne se Liverpool stikke av på tabelltopp­en. Luken er på fire poeng før resten av det heftige juleprogra­mmet.

– Dette resultatet er selvfølgel­ig et tilbakesla­g. Vi hadde noen sjanser som vi ville ha puttet en annen dag, men vi må gi heder til Crystal Palace. De var sta og godt organisert, sa Fabian Delph, som var nest sist på Citys ledermål, ifølge BBC.

– Det er vanskelig å analyser dette nå. Vi må tilbake til tegnebrett­et og se på det. Vi startet tregt, og ballen gled ikke rundt slik den pleier, fortsatte Delph.

Townsend-perle

Lørdagens kamp startet riktig nok oppskrifts­messig for City, som allerede hadde skapt en rekke målsjanser før Ilkay Gündogan sendte vertene i føringen etter 26 minutter.

Så gikk det meste galt for Josep Guardiolas menn.

1-1 kom ved midtbanema­nnen Jeff Schlupp etter 32 minutter. Tre minutter senere var det duket for et mesterverk signert Andros Townsend. Kantspille­ren fikk ballen 25 meter fra mål etter en halvklarer­ing og klemte til med et knallhardt og utakbart skudd som dundret inn rett under City-keeper Edersons tverrligge­r.

– Det er et av de beste målene jeg har sett i karrieren min. Han scoret også et utrolig mål mot Burnley. Han har den evnen, sa Palace-kaptein Luka Milivojevi­c, som skulle bli sentral for gjestene kort etter pause.

King med enkel assist

Joshua King og Bournemout­h slo tilbake etter to målløse kamper med 2-0-seier mot Brighton i Premier League lørdag. David Brooks scoret begge målene.

Joshua King noterte seg for en målgivende pasning av det enkle slaget i første omgang på hjemmebane. Den norske spissen ga ballen videre til David Brooks på 20 meter, før 21-åringen dro av et par mann og smalt ballen tilbake i hjørnet bak Mathew Ryan etter 21 minutter.

Brooks sto også for det andre målet da han satte ballen i mål med hodet i det 77. minutt.

King spilte hele kampen for Bournemout­h.

Johansen benket

Fulhams Stefan Johansen ble plassert på benken fra start på bortebane mot Newcastle og ble sittende der gjennom hele kampen som endte 0-0.