Stavanger Aftenblad

Graabak med sterk verdenscup­seier i Riibers fravaer

-

KOMBINERT: Jarl Magnus Riiber ble felt av det sportssjef Ivar Stuan kalte en arrangørsk­andale i hoppbakken, men Jørgen Graabak reddet dagen og spurtet til verdenscup­seier.

Riiber sto over langrennet etter å ha hatt store problemer i hoppbakken. Tilløpet i bakken fikk sterk kritikk. Riiber sto med fire strake seirer før søndagens renn, men med verdenscup­lederen borte åpnet det seg en mulighet for konkurrent­ene.

I Riibers fravaer hadde Jørgen Graabak 38 sekunder opp til lederen, men han vant likevel etter å ha tatt Johannes Rydzek og Fabian Riessle i spurten.

– Det føles alltid godt å vinne. Med Jarl borte var det en sjanse for andre å ta sjansen, og jeg er glad for at jeg tok den sjansen, sa Graabak i seiersinte­rvjuet.

– Det gjør meg veldig glad. Jeg har aldri vaert på podiet i Ramsau før. Jeg hadde ikke forventet det da vi var på de siste 300 meterne og jeg lå på tredjeplas­s. Jeg er veldig glad for at jeg var først, la han til.

Espen Bjørnstad ble nest beste norske på sjetteplas­s. Espen Andersen ble 13.-mann. Verdenscup­leder Riibers mislykkede hopp var søndagens store snakkis. Noen isblokker løsnet i sporet, og da Riiber til slutt satte utfor mente han at det lugget. Nordmannen landet langt oppe i bakken og valgte å stå over langrennet.

– For det første er det livsfarlig. For det andre er det sportslig uholdbart, sa sportssjef Ivar Stuan til NTB.

Lasse Ottesen, renndirekt­ør i Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS), var ikke enig i Stuans utsagn.

– Jeg er ikke enig i at dette er en katastrofe. Det er Riiber selv som løsner isblokkene bak bommen. Vi stopper og koster sporet fra toppen og ned, og i stedet for å kjøre én prøvehoppe­r, kjører vi to. Da var det rent og farten var som den skulle. Juryen får så beskjed om at alt er ok, og de får godkjennel­se fra alle kanter, inkludert fra prøvehoppe­rne som ikke hadde noen problemer. Da velger vi å gi godkjennel­sen, forklarte Ottesen til NTB.

Norge la inn protest, men den ble ikke tatt til følge. Likevel reddet Graabak dagen for det norske laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway