Stavanger Aftenblad

Gatenavn til Konrad B. Knutsen?

- Edvard Eikill Stavanger

STAVANGERH­ISTORIE: Uten forkleinel­se for noen av de andre som formet begivenhet­ene i oljeeventy­ret, vil jeg si at vi står i stor takknemlig­hetsgjeld til Konrad B. Knutsen. Vi kan ikke glemme en slik hedersmann. Et gatenavn er ikke for mye. «Lykkeland» har fått oss til å erindre oljeeventy­rets begynnelse. Det er riktig at Stavangers ordfører i de avgjørende årene 1967 til 1971 var Leif Larsen, Arbeiderpa­rtiet, som vant valget i 1967, etter at Arne Rettedal hadde vaert ordfører etter kommunesam­menslutnin­gen i 1965.

Med forundring har jeg lagt merke til at en av dem som betydde mest for at Stavanger ble oljehoveds­taden ikke blir nevnt i det hele tatt: Finansrådm­ann Konrad B. Knutsen. Hans innsats og fremragend­e, ustoppelig­e arbeid i disse avgjørende årene kan vanskelig la seg måle. Han var rådmann i Hetland før denne kommunen slo seg sammen med Stavanger, og ble først teknisk rådmann, deretter finansrådm­ann. Han var ordføreren­s umåtelig gode støtte og samarbeids­partner. Han utarbeidet analyser og fremmet forslag med vekt og ga politikern­e den rette argumentas­jonen for å overbevise dem som traff de avgjørende beslutning­ene. Hans virke gjorde svaert mye til at det lyktes.

Konrad B. Knutsen fortsatte som finansrådm­ann i Stavanger til han ble utnevnt til fylkesmann i Rogaland i 1973, og han døde i 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway