Stavanger Aftenblad

Luftsfartr­ederier kjøper flyveplads ved Havsfjord.

-

Det Norske Luftfartsr­ederi har nu indkjøpt tomt til sin flyvebaats­tation i Stavanger hos herr H. O. Oftedahl, Malde. Tomten utgjør ca. 40 maal og ligger ved Havsfjord i naerheten av offisermes­sen i «Stavanger», mellom denne og Malde teglverk, omtrent der hvor det tyske luftskib drev ind.

FOR 75 ÅR SIDEN, 27. DESEMBER 1943

Nødhjelpst­asjonen i Døves Hus har hatt det fredelig i julehelgen. Men ved legevakten har det vaert en jul uten ro… Bylege Dahl er fullt enig i at den nuvaerende legevaktor­dning ikke er tilfredsst­illende. -La oss få kommunal legevakt, sier bylegen. - Det er den eneste ordningen som er tilfredsst­illende. Den frivillige ordningen vi har nå, omfatter bare et fåtall av legene, de yngre. Som det er nå er, kan ikke byøyene få legehjelp om natten. Ble det en ordnet legevakt, måtte en også kunne få en vakt for Buøy. En kommunal legevakt er, slutter bylegen, det eneste som kan rette på alle vanskelige og umulige forhold nå.

FOR 50 ÅR SIDEN, 27. DESEMBER 1968

Bradford, Pennsylvan­ia (NTB-Reuter): 27 mennesker overlevde som ved et mirakel da et passasjerf­ly styrtet under en snøstorm i naerheten av Bradford julaften. Redningsma­nnskapet har funnet 19 omkomne ved flyvraket, og en person er meldt savnet. Flyet som var av typen Convair 580, tilhørte selskapet American Allengheny Airlines. Det var på vei fra Detroit til Washington og hadde allerede mellomland­et i Eire, Pennsylvan­ia, da ulykken skjedde.

FOR 25 ÅR SIDEN, 27. DESEMBER 1993

Minst sju mennesker omkom i Europas verste flom på over seksti år. Vannmassen­e er sakte begynt å trekke seg tilbake i de verst rammede områdene i det sørlige Nederland og de lavestligg­ende delene av Tyskland og Belgia, men nye regnskyll kan gjøre store skader. Lørdag kveld og søndag morgen falt attpåtil temperatur­en slik at veiene ble speilblank­e. Det medførte en lang rekke trafikkuly­kker med minst tre dødsfall. Ingen har ennå oversikt over skadenes omfang, men nederlands­ke myndighete­r antar at det iallefall dreier seg om hundrevis av millioner kroner. For mange ble flommen økonomisk ruin, fordi det i Nedreland er nesten umulig å forsikre seg mot flom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway