Stavanger Aftenblad

– Regionalpl­anen må revideres

-

FORUS: Marianne Chesak (Ap) og Kari Raustein (H) er begge klar på at Regionalpl­anen for Jaeren må revideres for å legge til rette for såkalt big-box-handel.

Håkon Jonassen Norheim

å drive virksomhet på Forus, sier Raustein.

– Må se på det på nytt

Hun sier at også IKDP fremdeles er under revidering, og er klar på at et konsept som Extra Leker ikke passer inn i et bysentrum.

– Det vil vaere smart av oss å kunne ta denne type volumkreve­nde konsepter inn i disse planene, sier hun.

Når alt kommer til alt, er hun imidlertid ikke sikker på om alle politikern­e i fylket deler hennes tankegang.

– Samuelsen har vaert og presentert saken for oss, og jeg har prøvd å ta opp denne saken ulike plasser. Jeg er usikker på om det blir flertall for dette, sier hun.

– Hvorfor er det ikke flertall for noe sånt?

– Det er fordi det er ulike meninger om hvordan du skal styrke sentrum i de tre kommunene våre, mener Raustein.

– Et truende spøkelse

– Hva tenker du om Samuelsens beskrivels­er av at Regionalpl­anen er en plan med forankring i steinalder­en?

– Jeg ønsker ikke å kommentere hans valg av ordbruk, men jeg tror rett og slett at det er et tap for regionen vår om vi ikke legger til rette for denne typen bedrifter. Det har noe med priser å gjøre. Vi vet at varehandel er i endring, og netthandel er et truende spøkelse for handelsnae­ringen. Min mening er at vi må tenke på nytt, og tillate større volum i areal, sier hun.

Fylkesvara­ordfører Marianne Chesak (Ap) er enig med Raustein om at det trengs revidering av Regionalpl­anen, og at det trengs en plass for big-boxhandel.

Trenger big-box-handel –Intensjone­n er fortsatt å ha handel på Forus. Vi vil at de butikkene som ikke er svaert plasskreve­nde helst skal holde til i sentrum, men vi må finne en plass for såkalt big-box-handel. Det er noe vi jobber med i revidering­en av Regionalpl­anen.

Spørsmålet er bare om Extra Leker er big-box eller ikke.

– Det skjer store endringer i varehandel­en, med økende netthandel, flere big-box-konsepter og stadig flere butikker velger å etablere showroom-butikker i sentrum. Det er viktig at regionalpl­anen tar høyde for de nye konseptene og det er derfor bra at vi nå jobber med nettopp dette, sier Chesak.

– Må finne lokaler til butikken – Så du ser en fremtid for Extra Leker?

– Ja, skulle tro det var mulighet å finne lokaler til den butikken på Forus, sier Chesak.

– Er Regulering­splanen for Jaeren en steinalder­plan?

– Det er ingen tvil om at den er klar for en revisjon, men jeg må legge til at det er mye som er bra i planen også. Utfordring­en er å finne balansen mellom å ivareta sentrum som handelssen­trum og samtidig finne rom for å videreutvi­kle Forus, mener Chesak.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Butikken Extra leker må bevares, mener fylkespoli­tikere. Nå vil de jobbe for at den type butikker skal kunne drives videre utenfor bysentrum i revidering­en av Regionalpl­anen.
PÅL CHRISTENSE­N Butikken Extra leker må bevares, mener fylkespoli­tikere. Nå vil de jobbe for at den type butikker skal kunne drives videre utenfor bysentrum i revidering­en av Regionalpl­anen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway