Stavanger Aftenblad

«Mindre sannsynlig» at Toys R Us Norge kan fortsette

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

STAVANGER: Leketøysbu­tikken på Forus holdt åpent lørdag som vanlig. Hva som er framover, er uvisst. Toys R Us Norge hevder at moderselsk­apets konkursmel­ding ikke rammer dem, men ifølge Top-Toy er det «mindre sannsynlig» at den norske driften kan fortsette.

– Norge er et selvstendi­g juridisk selskap, og det er ennå uvisst hva som skjer i Norge, sier en pressekont­akt for Top Toy til Aftenblade­t. Han beklager at han ikke kan gi mer informasjo­n og ber oss om å sende en epost.

Top-Toy Norge er 100 prosent eid av Top Toy AS, som nå er erklaert konkurs.

Toys R Us åpnet dørene nord for Kvadrat i Sandnes høsten 2002, og butikken var åpen lørdag ettermidda­g. Aftenblade­t har vaert i kontakt med en av de ansatte, men de har fått beskjed om å henvise videre til presseavde­lingen i Danmark.

– Mindre sannsynlig

NTB får i en pressemeld­ing fra Top-Toy-talsperson Lars Bo Kirk opplyst at det danske eierskapet i selskapet er konkurs, men at det norske selskapet foreløpig ikke er direkte påvirket.

– Hva som skjer framover, er opp til konkursfor­valteren i det danske selskapet. Men, det er mindre sannsynlig at det norske selskapet kan fortsette som en isolert enhet på sikt, skriver han.

En eventuell konkurs i Norge vil bety at rundt 300 ansatte mister jobben.

Toys R Us Norge opplyser på Facebook at konkursmel­dingen fra morselskap­et Top-Toy rammer leketøysbu­tikken i Sverige og Danmark, men ikke i Norge. BR Leker, som også eies av Top-Toy, har en identisk melding ute på sin Facebook-side.

– Som det ser ut nå så skal vi fortsette som normalt, skriver både Toys R Us Norge og BR Leker i svar på spørsmål fra sine kunder.

Pressemeld­ingen fra TopToy sier ingenting om disse Facebook-meldingene.

Endrede lekevaner

Top-Toy erklaerte seg konkurs etter å ha blitt rammet av økt digitalise­ring, flere konkurrent­er og endrede lekevaner hos barn, ifølge selskapet selv.

I USA og flere andre steder i verden har Toys R US stengt eller solgt alle sine butikker. (NTB)

 ?? SCANPIX ?? Toys R Us sliter.
SCANPIX Toys R Us sliter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway