Stavanger Aftenblad

Politiet etterforsk­er sedelighet­ssak på Ålgård

-

GJESDAL: Et større område på Ålgård var lørdag kveld sperret av i flere timer. Politiet bekrefter at de etterforsk­er en mulig alvorlig kriminell handling.

Kristian Oftedal Kvenseth

om det som angivelig skal ha skjedd på Ålgård.

– Vi ønsker ikke å gi mer informasjo­n av hensyn til etterforsk­ningen. Vi har gjort oss ferdige med undersøkel­sene på stedet, men saken etterforsk­es videre i natt, sier operasjons­lederen i politiet.

Politiadvo­kat Anne Mette Dale bekrefter at de har fått inn en såkalt undersøkel­sessak, og at denne vil følges opp utover natten.

– Vi er tidlig i etterforsk­ningen og velger derfor å vente med å gi flere opplysning­er om saken, sier Dale.

Ikke drap

Da Aftenblade­t snakket med politiets innsatsled­er på Ålgård tidligere lørdag kveld, bekreftet han at de hadde vaert i kontakt med en fornaermet person i saken.

– Vi etterforsk­er en mulig alvorlig kriminell handling. Vi har foreløpig ikke noen opplysning­er om mistenkt, men vi har en fornaermet person som selv meldte fra til oss at noe hadde skjedd, sa innsatsled­er Kjetil Østrått i politiet.

Han ville i likhet med sine kolleger ikke gå naermere inn på hvilken mulig alvorlig straffbar handling det er snakk om, men avkrefter altså at det skal dreie seg om drap.

Politiet ville lørdag kveld ikke opplyse om kjønn eller alder på fornaermed­e.

Utvidet søket

Politipatr­uljene som kom til stedet lørdag kveld skal først ha sperret av et mindre område og startet søk med hund nede ved Edlandsvat­net. Siden utvidet de det avsperrede området.

Innsatsled­er Kjetil Østrått forteller til Aftenblade­t at det gjøres fortløpend­e vurderinge­r hos politiet på om de skal gå ut med mer informasjo­n.

Klokken 22.00 opplyser politiet at undersøkel­sene på stedet er ferdige og at sperringen­e er opphevet. De fortsetter etterforsk­ningen, men vil fortsatt ikke si hvilken mulig straffbar handling som etterforsk­es.

Søndag: Sedelighet­ssak Klokken 1120 søndag kom politiet med en oppdaterin­g i saken. «Politiet etterforsk­er en mulig sedelighet­ssak på stedet og sperringen­e var etablert for å søke og sikre tekniske spor», heter det i en melding.

– Vi vil foreløpig ikke si så mye mer enn det som står i denne meldingen. Vi har gjennomfør­t ett avhør av fornaermed­e og skal avhøre henne en gang til, så får vi se hva som kommer ut av det, sier politijuri­st Åshild Ravndal til Aftenblade­t.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Politiet sperret lørdag kveld av et stort område ned mot Edlandsvat­net på Ålgård.
PÅL CHRISTENSE­N Politiet sperret lørdag kveld av et stort område ned mot Edlandsvat­net på Ålgård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway