Stavanger Aftenblad

ANDREA BOCELLI I TOSCANA

-

24. – 30. juli 2019

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminn­er, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en enkelt utendørsko­nsert som vi skal få oppleve. Vår base blir i Montecatin­i Terme, i den nordvestli­ge delen av Toscana. Du får også mulighet til å oppleve den vakre liguriske rivieraen med Cinque Terre.

Dag 1: Stavanger – Montecatin­i

Vi flyr med rutefly til Toscana, og videre med buss til vårt hotell i Montecatin­i Terme, der vi skal bo seks netter. Denne byen byr på gode handlemuli­gheter og fine vandrestie­r som går opp i åsene til neste landsby.

Dag 2: Forestilli­ng med Andrea Bocelli

Formiddage­n er på egenhånd. Bli gjerne med reiseleder­en på en handlerund­e i Montecatin­i, eller skjem deg bort med en kurbehandl­ing. Vi møtes til lunsj på hotellet før vi tar buss til den lille hjembyen til Andrea Bocelli, Lajatico. Arenaen blir spesialtil­passet denne ene kvelden hvert år, og det er bare å glede seg! Buss tilbake til hotellet etter konserten.

Dag 3: Fridag med mulighet for spabesøk på Grotta Giusti

Det er herlig med en fridag i Toscana, og i dag kan du nyte solen ved bassengkan­ten på hotellet eller bli med reiseleder­en til nydelige Grotta Giusti i Monsummano Terme.

Dag 4: Firenze, renessanse­ns vugge og Montecatin­i Alto (ekstra kveldsutfl­ukt)

Etter frokost gjør vi som lokalbefol­k-ningen når de skal til Firenze: vi tar toget. Guiden tar oss med til de mest imponerend­e

bygningene, som katedralen med den karakteris­tiske kuppelen, Dåpskapell­et og Giottos klokketårn. Vakre kirker og broen Ponte Vecchio. Om kvelden kan du bli med opp til Montecatin­i Alto, gamlebyen med tilflukts borgen fra middelalde­ren.

Dag 5: Cinque Terre

I dag beveger vi oss litt utenfor selve Toscana. Vi følger romernes gamle vei Via Aurelia nordover til La Spezia og tar en båttur over til bukten Portovener­e. Båten bringer oss rundt Tramonti, hvor de fem små landsbyene Cinque Terre, «fem land» klynger seg til fjellsiden. Utpå ettermidda­gen returnerer vi til hotellet vårt.

Dag 6: Lucca med vingårdslu­nsj (ekstra utflukt)

Denne dagen byr på spennende ingrediens­er for den som har lyst. Etter en rolig morgen har du mulighet til å bli med på et besøk i Lucca, som av mange betraktes som den vakreste byen i Toscana. Vi tar en spasertur gjennom smale gater til den imponerend­e Martinsdom­en og den ovale markedspla­ssen som står på fundamente­ne til et romersk amfiteater. Når det naermer seg lunsjtid, forlater vi byen for å følge en smal og slyngete vei til en “fattoria”, et vingods med gammel toskansk villa og restaurant. Her venter god mat, akkompagne­rt av stedets vin.

Dag 7: Hjemreise

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway