Stavanger Aftenblad

Takk for gode ord om Forsand, Borgli!

-

NYE SANDNES: Det var med glede jeg leste innlegget til varaordfør­er Pål Morten

Borgli i Sandnes om at det er menneskene og tjenester de er opptatt av, og ikke et fjell, Preikestol­en. Dette varmer.

Inger Anita Merkesdal

En annen utfordring har vaert dårlig hjem-skole-samarbeid, noe som også ble slått fast i en rapport fra Rogaland Revisjon IKS i år.

Heldigvis overtok Sandnes ansvaret for Forsand skule allerede sommeren 2017. Jeg håper virkelig dette hjelper, og er sikker på at jeg har Borgli med meg på at det optimale ville vaere at alle elevene som sokner til skolen vår får slik trivsel og laering her, at de kan fortsette på skolen vår. Skolebytte er tøft. Derfor ser jeg frem til at Sandnes kommer ytterliger­e på banen for å bidra til å styrke Forsand skule.

For ordens skyld: Jeg har selv en elev i 9. klasse på Jørpeland ungdomssko­le. Hun ble flyttet fra Forsand skule for to år siden. Da hun byttet skole, var det 24 elever i klassen. Ved oppstart etter sommeren et halvt år senere, var elevtallet redusert med én tredel. I små grupper gjør det store utslag når åtte elever velger å gå over til en skole i en annen kommune. Heldigvis ble det, så vidt jeg vet, en positiv prosess for elevene. Min 9.-klassing har det i hvert fall utmerket på Jørpeland ungdomssko­le, noe vi er svaert takknemlig­e for.

Borgli beroliger

Tilbake til Borgli. Når han videre skriver at han med hånden på hjertet lover at for ham og de i Sandnes, handler dette om å ta menneskene og de tjenestene kommunen skal levere på alvor, blir jeg ytterliger­e beroliget. Det er, som han helt sikkert kjenner til i og med at han har en sentral rolle i fellesnemd­a og leder gruppen for lokaldemok­rati, betydelig uro i Forsand. Blant annet er det utfordrend­e å vente på å få vite hva som skjer med tjenester som PPT og tannlege. I «uminnelige» tider har vi kjørt barna våre til tannlegen på Jørpeland. Nå vet vi ikke hvor vi skal kjøre dem. Det visste dessverre ikke rådmannen i Forsand heller da han ble spurt på møte i kontrollut­valget i midten av desember.

Midt-Ryfylke PPT [som dekker Strand, Forsand, Hjelmeland, Finnøy; red.mrk.] har gitt et trygt og solid tilbud til barna våre så lenge jeg kan huske. Nå vet vi at dette skal opphøre om noen måneder, men vi vet ikke hva som da skal skje [Forsand har sagt opp avtalen med Midt-Ryfylke PPT fra 1.8.2019, mens sammenslåi­ngen mellom Forsand og Sandnes først skjer fem måneder senere, fra 1.1.2020; red.mrk.].

Forutsigba­rhet er som kjent forutsetni­ng for trygghet. Også derfor er det godt å bli beroliget av Borgli når han understrek­er at han er opptatt av å ivareta tilbudene i Forsand, saerlig for barna som skal vokse opp i trygge omgivelser. Jeg håper det betyr at vi snart får vite hvordan PPT-overføring­en skal gjennomfør­es, og når arbeidet starter. Det ville nok hjelpe dem som er urolige i dag.

Jeg setter også pris på å vite at en mann som viser slik tydelig omsorg, har ansvaret for gruppen lokaldemok­rati, og jeg gleder meg til å se hva denne skal bidra med. Heldigvis kan det fort bli bra, bare vi får de rette folka på banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway