Stavanger Aftenblad

Sola ødela for seg selv

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: En svak førsteomga­ng, merkelige, taktiske valg og personlige feil i sluttfasen gjorde at Sola-jentene tapte juniorfina­len for andre året på rad.

Egil Ø. Naerland

– Nedtur, akkurat som i fjor, minst like vondt nå, sier Solas toppscorer, Kristiane Knutsen, til Aftenblade­t på vei ut av Oslo Spektrum med sølvmedalj­e nummer to rundt halsen. I fjor tapte laget for Oppsal, denne gangen ble Byåsen for sterke.

– Vi er knallgode når vi spiller opp mot vårt beste, men vi faller sammen i lange perioder, og det tar fryktelig med krefter å hente inn ledelsen gang etter gang, sier Knutsen.

Hun sto selv i spissen for en vanvittig opphenting da Sola gikk fra 10–17 ved pause til 23–23 med bare få minutter igjen.

Alt raknet

De gule var i dytten, lignet en vinner, så raknet det igjen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, men det er akkurat som vi blir stresset og gjør merkelige feil hver gang vi har en mulighet, tenker Kristiane Knutsen.

Trener Scott Harrington er enig.

– Vi startet fryktelig svakt, og så gjorde jentene en kjempepres­tasjon ved å ta inn sju mål. Deretter kommer personlige feil, en rekke på rad. Vi mister tålmodighe­tene, forklaring­er Harrington.

– Hvorfor brukte du skytteren Kristina Novak som ving store deler av kampen?

– Det var kanskje ikke rett, men hun er vår eneste venstrehen­dte som kan spille kant. Men klart hun er høyre back, medgir treneren.

–Nei, jeg er ingen høyrekant, fastslår Kristina Novak og legger ikke skjul på at hun var frustrert over plassering­en. En periode etter pause da Sola spilte på sitt beste, fikk hun favorittpo­sisjonen, høyre back.

– Håper det var siste gangen jeg spilte kant, men det er ikke noe å gjøre med det nå. Vi hadde en god sjanse til å ta mesterskap­et, men kan takke oss selv og mange feil for at det ikke gikk, mener hun.

Slet i angrep

Sola kom etter i målprotoko­llen fra første stund. Problemet var først og fremst angrepsspi­llet, fintene satt ikke, skuddene satt ikke, kontringen­e satt ikke. Martha Barka var den eneste som holdt følge med dyktige trøndere.

Byåsen øket jevnt og trutt, til slutt stod det 17–10 da pausesigna­let lød. Kampen lignet kjørt, Sola lignet et sølvlag, men etter pause funket alt som ikke funket før pause. Line Ellertsen, Kristian Novak og nevnte Kristiane Knutsen spilte seg stort opp, i perioder var laget strålende, helt til det stod 23–23.

–Vi hadde en alle tiders sjanse til å vinne, men ble overivrige etter en fantastisk opphenting, konstatere­r assistentt­rener Espen Saervoll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway