Stavanger Aftenblad

– Jeg er ikke idiot

-

FOTBALL: Det blir stadig vanskelige­re for Liverpool-manager Jürgen Klopp å flytte favorittst­emplet over på rivalene. Merseyside­klubben flyr skyhøyt om dagen.

Lørdag fortsatte Liverpool stormløpet i Premier League med en knusende 5-1-seier over Arsenal. Tidligere på dagen snublet toer Tottenham i 1-3-tapet hjemme mot Wolverhamp­ton.

Dermed har Liverpool en luke på hele ni poeng. Manchester City kan kutte den ned til sju poeng søndag, men Klopp skal få slite med å styre unna snakk om en etterlengt­et ligatittel på Anfield.

– Jeg er ikke den klokeste personen i verden, men jeg er heller ikke en idiot. Det er ikke viktig hvor stort forsprang man har i desember, sa Klopp etter nedsabling­en av Arsenal.

– Vi har aldri tenkt på det. Det er snakk for journalist­er og supportern­e, men det kan ikke vi vaere en del av. Det er klart at folk reagerte på Tottenhams resultat, men det gjorde ikke vi. For oss gjaldt det å holde konsentras­jonen oppe til vår egen kamp, la han til.

Drømmer

Dermed fortsetter tyskeren å tone ned Liverpool-fansens drømmer om å hente hjem klubbens første seriemeste­rskap siden 1990. Nylig sa han at Manchester City var urørlig og uten svakheter.

Siden har den regjerende mesteren gått på to strake tap i Premier League

Liverpool er eneste lag som fremdeles er ubeseiret i ligaen. Klubben har kun åtte baklengsmå­l på 20 PL-kamper, mens det har vaert 48 fulltreffe­re motsatt vei.

Ny storkamp

Klopp var strålende fornøyd med måten Liverpool slo tilbake på etter å ha havnet under 0-1 tidlig hjemme mot Arsenal.

– Reaksjonen var briljant. Vi har ikke sluppet inn så mange mål denne sesongen, så man vet aldri hvordan man reagerer når det skjer.

Torsdag kan Liverpool ta nok et kjempespra­ng mot Premier League-tittelen. Da reiser rødtrøyene den korte turen til Manchester for å møte City til storkamp. Med borteseier der vil trolig tittelfors­vareren vaere ute av gullkampen for godt. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway