Stavanger Aftenblad

Pause mellom uvaerene i dag

-

ROGALAND: 1. nyttårsdag var preget av storm på kysten og innstilte ferjer i Rogaland.

Stein Halvor Jupskås Siv Helen Kvalvåg

–Men så stiger den igjen ut over onsdagen. Det blir faktisk en god del sol i Rogaland.

– Høytrykk på gang?

– Nei, noe høytrykk vil jeg ikke kalle det. Det er mer snakk om en pause mellom uvaerene, sier meteorolog­en.

Innstilte ferjer

Den sterke vinden fikk store konsekvens­er for mange i går. Ferjesamba­ndet Mortavika–Arsvågen var stengt i hele 18 timer, fra klokken 22 nyttårsaft­en til klokken 16 i går. Også sambandet Oanes–Lauvvik var stengt tirsdag, og i Tau-sambandet måtte ei av rutene innstilles, noe som førte til lange køer i perioder. Ved 15.30-tiden gikk køen fra kaien på Tau helt til Bjørheimsv­atnet.

Ved Solastrand­en var det nok en gang problemer som følge av at sanden blåste opp på veien. Flere biler kjørte seg fast og måtte ha hjelp til å komme seg videre.

Politiet advarte

Fra hele fylket kom det meldinger om traer som veltet, takplater som løsnet og løse gjenstande­r som føk gjennom luften. Ved 13-tiden meldte politiets innsatsled­er i den nordlige delen av distriktet om svaert sterk vind i Haugesund. Han advarte folk mot å ferdes ute dersom de ikke absolutt måtte. «Stor fare for å bli truffet av flyvende gjenstande­r av ulik art», skrev politiet på Twitter.

Blant annet ble deler av et tak til et industriby­gg flerret opp av vinden. Store plater blåste av og ble liggende i veien.

 ?? RONNY HJERTÅS ?? Flere traer blåste ned i går. Dette på Trones i Sandnes skadet både biler og bygg.
RONNY HJERTÅS Flere traer blåste ned i går. Dette på Trones i Sandnes skadet både biler og bygg.
 ?? LESERBILDE ?? Flere bilister måtte i går ha hjelp til å komme seg løs fra sanden som blåste fra Solastrand­en og opp i veibanen.
LESERBILDE Flere bilister måtte i går ha hjelp til å komme seg løs fra sanden som blåste fra Solastrand­en og opp i veibanen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway