Stavanger Aftenblad

Han ventet i det lengste

- Ina Gundersen ina.gundersen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Årets nyttårsbar­n i Rogaland kom til verden nesten tre timer inn i det nye året. Men fødselen var langt fra enkel. – Jeg har det fint, men jeg er ganske sliten.

Klokken 14 første nyttårsdag er det gått 13 timer siden årets nyttårsbar­n i Rogaland kom til verden. Moren, Louise Ranum Ringgaard, forteller at det tok 26 timer fra riene startet og til gutten ble født tre timer inn i det nye året, det vil si klokken 2.58.

– Det var slitsomt. Jeg hadde termin 19. desember, og meningen var å sette i gang fødselen 1. januar. Men så startet det av seg selv på kvelden 30. desember. Til sykehuset kom jeg inn på formiddage­n 31. desember, sier hun.

Gutten var 50 centimeter lang og veide 4276 gram. Faren heter Kristian Zweidorff, og familien er bosatt på Hundvåg i Stavanger.

– Det er min tredje fødsel. Min mann har også en sønn fra før, så gutten har tre storebrødr­e. Foreløpig har vi ikke gitt ham navn, for vi er ikke helt sikre ennå, sier Ringgard.

– Kan du forresten få med at de har vaert helt fantastisk­e her på sykehuset? Jeg er blitt godt ivaretatt og har følt meg trygg hele tiden.

Jeg hadde termin 19. desember, og meningen var å sette i gang fødselen 1. januar.

Louise Ranum Ringgaard, mor

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? En liten gutt, født klokken 2.58 natt til 1. januar, har det bra etter en langvarig fødsel. Det er ennå ikke helt sikkert hva han skal hete. Her blir håret vasket av barnepleie­ren.
PÅL CHRISTENSE­N En liten gutt, født klokken 2.58 natt til 1. januar, har det bra etter en langvarig fødsel. Det er ennå ikke helt sikkert hva han skal hete. Her blir håret vasket av barnepleie­ren.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Årets nyttårsbar­n i Rogaland veide 4276 gram da han ble født.
PÅL CHRISTENSE­N Årets nyttårsbar­n i Rogaland veide 4276 gram da han ble født.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway