Stavanger Aftenblad

I Jesu navn

- Sigve Ims

DAGENS ORD: Lenge hadde jeg samme passord i alle sammenheng­er. Skulle jeg ut og reise så var passordet det samme som når banken eller bokklubben skulle ha sitt. For dem som måtte vaere interesser­t, hadde jeg valgt navnet til fotballlag­et jeg har holdt med siden jeg var ti år.

Så kom advarslene. Bruk aldri det samme passordet på flere nettsteder. Det kan bli stjålet, og da er du ille ute. Da kan hotell bestilles i ditt navn, og varer kjøpes på nettet. For ikke å snakke om hva som kan skje med kredittkor­tene dine.

Nå har jeg forskjelli­g passord på absolutt alle nettsteder. Det er et mareritt for jeg husker ikke noen av dem. Derfor har jeg måttet lage ei lang liste med de ulike passordene. En liste jeg selvsagt har passordbes­kyttet.

Ved starten av et nytt år. Vi kan ha våre forsetter. Vi kan se ut over havet av livssyn og ideologier som kjemper om oppmerksom­heten vår. Alt som skal gjøre 2019 til et bedre år.

I går på årets første dag feiret kirken Jesu navnedag. Det eneste vi i grunnen trenger for å møte 2019 med passordet som holder uansett. Han som baerer uansett hva det nye året måtte romme av gleder og sorger, av gode dager og av krevende dager: «Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.» (Ap.Gj.4.12)»

Så la oss takke for at vi får begynne det nye året i Jesu navn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway