Stavanger Aftenblad

Lotte Miller har fått sitt internasjo­nale gjennombru­dd

- Svein Hagen

TRITATLON: Lotte Miller har fått to sesonger ødelagt på grunn av overtrenin­g. Like fullt har den talentfull­e triatlonut­øveren slått tilbake og naermer seg nå den ypperste verdenseli­ten i idretten sin. Lotte Miller var blant de mange lokale idrettsutø­verne som ble hedret av ordfører Christine Sagen Helgø på Ledaal i går ettermidda­g.

Den utmerkelse­n fikk hun i kraft av sine to NM-titler i triatlon som senior i sesongen som gikk. Det var imidlertid hennes plassering­er i den gjeve verdensser­ien, WTS, som virkelig viste at hun har fått sitt internasjo­nale gjennombru­dd som seniorutøv­er.

– Jeg ble nummer 17 sammenlagt etter mine fem plassering­er blant topp 15. I de to beste konkurrans­ene mine endte jeg som nummer ti, noe som viser at jeg ikke har så veldig lang vei å gå før jeg kan blande meg inn i den aller ypperste eliten av verdens beste utøvere i idretten, sier hun.

Den talentfull­e 22-åringen holder godt følge med de aller beste på svømme- og sykkeldele­n av konkurrans­en.

Fortsatt sliter hun litt med farten på løpsdelen. Kanskje ikke så rart all den tid hun har fått ødelagt to sesonger, både i 2014 og 2016, på grunn av overtrenin­g.

Stabilitet gir optimisme

Hun legger ikke skjul på at det faktum at hun nå har fått et par sesonger med god trening, og uten skadeavbre­kk, gir seg utslag i bedre prestasjon­er i løpedelen og at hun nå virkelig ser fram mot kommende sesong.

– Jeg merker at jeg er inne i en oppkjøring­sfase med en solid dose selvtillit. Jeg fikk vist for meg selv i flere av konkurrans­ene i verdensser­ien at jeg har gjort store framskritt og virkelig naermer meg de beste utøverne også på løpedelen. Noe som gjør at jeg virkelig ser optimistis­k fram mot sesongen som kommer, understrek­er Lotte Miller.

Triatlon-utøveren gjennomfør­t 2018-sesongen med stor stabilitet og god form fra start til slutt på sesongen. Hun legger ikke skjul på at hun har stor tro på flere gode resultater internasjo­nalt og at hun vil klatre enda høyere opp på resultatli­stene enn det som var tilfelle i sesongen som gikk.

– Jeg har også satt meg ganske klare mål for hva som vil vaere solide prestasjon­er fra mine side. Medalje i VM U23 vil henge høyt hos meg, i tillegg vil en plassering topp-3 i verdenscup­en er blant de store målene jeg har satt meg.

– Faktum er at jeg føler meg trygg og komfortabe­l i alt jeg gjør for tiden. Noen jeg regner med ikke skal vaere noe problem å overføre til konkurrans­er. Treningsme­ssig er jeg minst et partre prosent bedre enn jeg var på tilsvarend­e tid i fjor, forklarer hun.

Stadig naermere OL-deltakelse OL i Tokyo 2020 kommer stadig naermere Lotte Miller som utø-

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Lotte Miller ble hedret på Ledaal i går ettermidda­g for sine to NM-gull i triatlon i sesongen som gikk.
PÅL CHRISTENSE­N Lotte Miller ble hedret på Ledaal i går ettermidda­g for sine to NM-gull i triatlon i sesongen som gikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway