Stavanger Aftenblad

Skuffende norsk start i nyttårshop­prennet

-

HOPP: Anders Fannemel er beste nordmann på 9. plass før finaleomga­ngen i gårsdagens hoppukeren­n i GarmischPa­rtenkirche­n. Ryoyu Kobayashi leder med knapp margin.

Fannemel fløy 130 meter ned i den tyske 142-metersbakk­en. Med det har han åtte hoppere foran seg, og det er hele 14,2 poeng opp til ledende Kobayashi.

Tyske Markus Eisenbichl­er ligger som nummer to, kun 0,2 poeng bak japaneren. Polske Dawid Kubacki innehar tredjeplas­sen, mens storebror Junshiro Kobayashi ligger på tredjeplas­s.

Halvor Egner Granerud gjorde et godkjent hopp og landet på 127 meter. Det holdt til 10.-plass før finaleomga­ngen.

– Det kjentes veldig tungt ut i forhold til de siste treningsho­ppene og kvalifiser­ingene. Man må virkelig gjøre jobben selv i dag. Jeg ser på resultatli­sta at jeg må ha gjort mye riktig. Det er ikke ofte jeg er så høyt oppe. Jeg er fornøyd, sa Granerud til NRK etter sitt hopp.

Andreas Stjernen har levert gode konkurrans­er i det siste, men svarte ikke helt til forventnin­gene i tirsdagens første hopp. Han kom seg riktignok 129,5 meter ned i bakken og ligger som tredje beste nordmann på en 14.-plass.

Johann André Forfang landet 122 meter nede i bakken og får også hoppe finalen. Han ligger på 24.-plass.

Robert Johansson var også ventet å gjøre et godt hopp, men leverte en skuffende prestasjon og er nummer 26. Selv med et kortere hopp enn duellanten, vant han sin duell med et hopp på 120,5 meter.

– Det var ikke noe saerlig, dessverre. Kjedelig, sa han.

Han hadde ingen forklaring på det svake hoppet.

– Litt for tidlig å si, men nå får jeg sette meg ned og snakke med treneren og finne ut hva som gikk galt.

Robin Pedersen fikk endelig klaff i konkurrans­e og hoppet 120,5 meter i sitt første nyttårsren­n. Det var lenger enn duellanten Michael Hayböck fra Østerrike. Unggutten tok seg greit videre til finaleomga­ngen.

– Det ser ut som det blir verdenscup­poeng her oppe, så det er veldig gøy. Jeg tok sjansen, og jeg tror det er et ganske bra skihopp, sa 22-åringen til NRK etter sitt hopp.

Daniel-André Tande får fortsatt ikke ting til å klaffe som ønsket i konkurrans­e. Han landet på 121 meter og tapte duellen mot japanske Junshiro Kobayashi. Han får ikke hoppe finaleomga­ngen. Det samme gjelder store navn som Stefan Kraft, Severin Freund, Andreas Wellinger og Jernej Damjan. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway