Stavanger Aftenblad

– Hvorfor virker ordningen hos Fjord1, men ikke Norled?

-

SAMFERDSEL: Mange har hatt spørsmål om den nye Autopassor­dningen i Boknafjord­sambandet. Her er svar på vanlige spørsmål.

Fra 1. januar har man kunnet betale med Autopass-brikken på ferja mellom Mortavika og Arsvågen. Det gamle ferjekorte­t kan ikke brukes etter 31. januar.

Mange har spørsmål til den nye betalingsl­øsningen. Aftenblade­t ba derfor Skyttel, som håndterer Autopass-ordningen for ferjene, om å svare på spørsmål fra våre lesere.

Jeg ble usikker på om hele ord

var lagt på is da jeg så bommen foran Autopass-feltet i dag. Det så stengt ut. Vanligvis er det jo ikke en fysisk bom i andre forbindels­er hvor man bruker Autopass. Et informativ skilt med at «Bommen åpnes for Autopassbr­ukere» eller noe sånn hadde hjulpet, hadde det ikke?

Det skal vaere godt skiltet at det er Autopass i feltet. Bommen vil gå opp når brikke leses. Man skal kjøre rolig frem mot bommen. Gitt de utfordring­er som har vaert i starten, vil trolig skilting utbedres på de samband der dette har vaert et problem.

Hva med motorsykke­l med eller uten sidevogn eller tilhenger?

Motorsykke­l betaler full pris på samband med brikkebeta­ling. For samband med bruk av Autopass-ferjekort kan man tegne avtale med Autopass for ferje og få 50 prosent rabatt på MC.

Når vi kjører elbil, anbefaler dere å bruke autopassbr­ikken eller kjøpe det nye forhåndsbe­talte ferjekorte­t? Hvordan håndterer disse ordningene at elbiler betaler halv pris?

El-bilbrukere bør skaffe avtale med Autopass for ferje. Autopass-brikke gir da opptil 50 prosent rabatt på ferjer med brikkebeta­ling. På ferjer som ikke tar brikkebeta­ling, brukes Autopass-ferjekort som knyttes til samme konto. Dette kortet gir samme rabatt som brikke knyttet til Autopass-ferje-avtale. Dersom en ikke tegner avtale med Autopass-ferje, får man 10 prosent brikkeraba­tt på ferjer som har brikkebeta­ling. På ferjer som ikke har brikkebeta­ling, får man ikke rabatt.

Hos Fjord1 går det an å beta

med brikken, men ikke hos Norled. Hvorfor ikke hos begge selskapene, hvem eier bommene?

Det er kontrakten til den enkelte ferjeopera­tør som styrer dette. På noen av Norled sine kontrakter vil det komme brikkebeta­ling fra 2020. På alle Norled og Fjord1 sine ferjer kan man imidlertid bruke Autopass-ferjekort nå.

Jeg har vaer godt fornøyd med rabattkort­et slik det har fungert. Jeg har selv flere biler, blant annet et par sommer-/veteranbil­er, i tillegg til en motorsykke­l som jeg bruker av og til. Ved spesielle behov hender det også at jeg låner en bil av venner/nabo. Slik jeg forstår det, kan jeg nå kun registrere to stk biler/kjøretøy på mitt abonnement/brikke, og at rabattkort kun skal fungere for de samme to biler? Har vanskelig for å forstå at det kan vaere slik ... Venter derfor spent på hyggelig avklaring, evt. forbedring av systemet.

Dette er noe som er regulert gjennom regulative­r som er fastlagt av Samferdsel­sdeparteme­ntet og Statens vegvesen. Prinsippet blir det det samme som for bompenger, der man har én brikke i hvert kjøretøy.

Har lest gjennom avtalevilk­årene på autopassfe­rje.no. De er generelle og vanskelige å forstå. Det brukes kryssrefer­anser mellom definisjon­er og vilkår. Et eksempel er hva som egentlig er Brikken sammenlign­et med Autopass-ferjekort. Videre kan det forstås at en må inngå en rabattavta­le for hvert fergesamba­nd. Jeg trodde at Autopass-ferjekort var nok en avtale på min Autopass-brikke. Hvem er egentlig Sentral tjenestele­verandør?

Når man inngår avtale med Autopass for ferje, vil man kunne oppnå 50 prosent rabatt på ferjeturer. For å få rabatt på ferjer med brikkebeta­ling, må man ha en brikke knyttet til avtalen. For å få rabatt på ferjer som ikke har brikkebeta­ling, må man bestille et Autopass-ferjekort. Om man har både brikke og Autopass-ferjekort knyttet til avtalen sikrer man rabatt på de fleste ferjer i Norge. Alle billetter blir trukket fra det samme forskuddsb­eløpet som betales inn.

Sentral Tjenestele­verandør er den som utfører oppdrag for Statens vegvesen med administra­sjon av kunder i Autopass for ferje. Dette er en jobb som er satt ut på anbud. Skyttel AS vant anbudet i 2017, og har nå funksjonen som Sentral Tjenestele­verandør på vegne av Statens vegvesen.

Har ferjekort fra Fjord1 som ikke er brukt opp. Gis det full rabatt med dette kortet inntil det er brukt opp? Evt. kan beløpet overføres til ny avtale? Ved innleverin­g av gammelt kort får vi depositume­t refundert?

Verdien i gamle kort kan ikke overføres til ny ordning. Beløpet må enten brukes opp inne overgangsp­erioden er over (ut januar på ferjer med brikkebeta­ling og ut juni på andre ferjer). Det gamle kortet kan man fylle på ut mars 2019. Ønsker man å få refundert restbeløpe­t, må dette gjøres hos det selskapet som har utstedt kortet.

Jeg spurte om jeg må ha to Autopass-brikker i bilen nå. Nei, ble det sagt, jeg kan knytte avtalen for ferjen opp til den brikken jeg har for Nord-Jaeren. Hvordan gjøres dette?

Har du en brikke fra før, vil denne blir knyttet opp mot avtalen når du registrer avtale hos Autopass-ferje. Dersom du ikke ønsker avtale hos Autopass for ferje, vil brikken fortsatt kunne brukes på ferjer med brikkebeta­ling – og du blir belastet for ferjeturen via din avtale hos bompengese­lskapet. Du får 10 prosent på brikkebeta­ling dersom du ikke tegner avtale med Autopass for ferje.

Har 2800 kroner igjen på kortet, hvordan får jeg dette refundert? Jeg reiser bare fire-fem ganger i året med sambandet.

Gamle kort får man refundert hos det selskapet som har utstedt kortet.

Hva med elbiler? Vi har allerede autopass brikke som vi (foreløpig) kjører gratis gjennom bomringen i Nord-Jaeren med. Må man betale inn et forskudd på 3500 for elbiler også? Med halv takst av vanlig ferjepris som utgangspun­kt og med ekstra rabatt for Autopass-avtale vil en vel ha betalt forskudd for mange år om man bare reiser med ferje rundt ti ganger i året? Og kan man koble sammen en avtale for flere biler? Vi har en elbil og en fossilbil – går det an å koble elbilen opp til samme ferjeavtal­e som fossilbile­n?

For å få full rabatt på elbil må man betale inn samme forskudd som «vanlig» bil. Har man en elbil og en fossil bil kan disse ligge på samme avtale – og bruke av samme forskudd.

Vi bruker også ferjesamba­ndet Sandvikvåg–Halhjem. Må vi registrere Autopassbr­ikken hos Torghatten også, og betale forskudd der og?

Så lenge du har registrert brikken inn på Autopassfe­rje.no så skal den gi full rabatt på Sandvikvåg–Halhjem.

Får man automatisk ny

i god tid før de 3400 kronene på Autopass-avtalen er oppbrukt, uten at man er nødt å betale hele prisen når man kjører gjennom, eller må en følge med selv?

Forskuddsb­eløpene økte til 3500,- etter nyttår. Men ja – du vil få ny faktura når det er 25-30 prosent igjen av saldoen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway