Stavanger Aftenblad

Hans Olav Lahlum fronter krimfestiv­al i Randaberg

- Tarald Aano tarald.aano@aftenblade­t.no

Krimentusi­ast Simen Ingemundse­n gir seg ikke. I fjor lanserte han krimfestiv­alen «Blodig alvor i landsbyen» - i år utvider han kraftig.

Fredelige Randaberg er åsted for den eneste krimfestiv­alen i Rogaland. I fjor møtte 173 publikumme­re opp for å oppleve lokale krimforfat­tere fortelle om bøkene sine. I år sikter festivalsj­ef Simen Ingemundse­n høyere og presentere­r denne foreløpige forfatterl­isten:

Hans Olav Lahlum, Kurt Aust og Kin Wessel, Sonja Holtermann, Ingar Johnsrud, Frode Eie Larsen, Nina Ballerina, Trond Vernegg, Lene Lauritzen Kjølner, Jarle Steen Olsen og Myriam H. Bjerkeli.

Denne krimgjenge­n samles i Randaberg 23.-26. april, og hver av dem skal intervjues av festivalsj­efen – om forfatters­kapet og om deres nyeste bok. Programmet er ikke endelig klart, så det kan komme flere navn. Ingemundse­n understrek­er at han har et godt samarbeid med kommunen.

– Men hvorfor en krimfestiv­al i Randaberg?

– Fordi vi har flere festivaler om litteratur i regionen, men ingen om krimlitter­atur. Derfor ønsker jeg å bidra til en underholde­nde festival som er til glede for både forfattere og publikum.

Selv er han en ivrig krimleser. Han studerer journalist­ikk på Universite­tet i Stavanger, skriver krimomtale­r for Bygdablade­t og har sin egen krimblogg. Han er også leder i juryen som i løpet av «Blodig alvor»-festivalen skal dele ut krimprisen Sølvkniven. I fjor gikk kniven til Lars Helle (krimforfat­teren, ikke Aftenblade­ts sjefredakt­ør).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway