Stavanger Aftenblad

Mamma Tone: – Nå slipper vi å vaere hovedspons­or

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

FRIIDRETT: Jakob Ingebrigts­en (18) startet helgen med å innkassere 200.000 kroner. Pengene betyr mye for friidretts­kometens knallharde satsing mot OL-gull. Av 400 søkere fra Rogaland, Agder-fylkene og Hordaland til SpareBank 1 SR-Bank sitt talentfond, skilte en 18-åring fra Sandnes seg spesielt ut. Juryen var aldri i tvil om at Jakob Ingebrigts­en skulle få det gjeveste talentstip­endet på 200.000 kroner. For friidretts­kometen, som vant EM-gull på både 1500 og 5000 meter i august, betyr den økonomiske støtten svaert mye.

– Dette gir meg litt mer forutsigba­rhet slik at jeg kan nå målene jeg har satt meg videre framover. Det er ikke brukspenge­r, jeg skal ikke investere i egen leilighet, men bruke pengene for å bli så god som jeg kan bli. Det er ikke så mye penger i friidrett i utgangspun­ktet, så dette betyr mye og jeg vil bruke pengene på best mulig måte, sier han.

Nye sponsorer

Foreldrene har i mange år vaert hovedspons­oren til de tre løpebrødre­ne fra Sandnes. Mamma Tone Ingebrigts­en sier det er godt at det har kommet andre sponsorer til etter hvert, og at yngste løpebror Jakob nå kan leve av det han driver med.

I februar i fjor inngikk Jakob en syvårsavta­le med den amerikansk­e utstyrsgig­anten Nike. Begge brødrene har også avtaler med samme selskap. I avtalen stiller Nike knallharde krav til resultater i løpet av perioden kontrakten gjelder. Avtalen ender opp med et mål og krav om OL-gull i Paris. Dersom Jakob ikke oppfyller kravene kan hele avtalen bli skrotet.

Trener Gjert vil ikke ut med økonomiske detaljer fra Nikeavtale­n, men Aftenblade­t vet at det dreier seg om betydelig beløp i friidretts­sammenheng gjennom syvårsperi­oden. Med mulige bonuser blir det for tale om mange millioner. Slik har det ikke alltid vaert, ifølge Tone Ingebrigts­en.

– Når vi er på det nivået som vi er nå, så er det veldig greit å se at andre sponsorer tar over. Det er veldig kjekt at Jakob nå får betalt for alt arbeidet han har lagt ned i så mange år, og at folk ser både hva Jakob og resten av oss i familien jobber mot, sier hun og smiler.

Moren sier at pengene sønnen mottar blir satt inn i et utøverfond slik at Jakob ikke behøver

 ?? VIDAR RUUD ?? Mamma og pappa Tone og Gjert Ingebrigts­en sammen med dobbelt europamest­er Jakob Ingebrigts­en.
VIDAR RUUD Mamma og pappa Tone og Gjert Ingebrigts­en sammen med dobbelt europamest­er Jakob Ingebrigts­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway