Stavanger Aftenblad

Oilersnyko­mmeren endelig spilleklar

- Christoffe­r Hjalmarsso­n Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: I går formiddag fikk Greg Mauldin beskjed om at han har fått innvilget arbeidstil­latelse i Norge. Da fikk amerikaner­en det travelt. I hui og hast pakket Mauldin utstyret i baggen, samlet køller og ble kjørt til Sola for å rekke første fly til Oslo.

Der sluttet løperen seg til resten av Oilers-troppen som har vaert på Østlandet siden de slo Frisk Asker på bortebane torsdag.

Greg Mauldin ble klar for Oilers i desember. Men i påvente av at arbeidstil­latelsen skulle innvilges, har han kun trent med laget. Han er hentet som erstatning for langtidssk­adde David Morley, og fredag fikk 36-åringen grønt lys.

Dermed blir han å se på isen når Oilers møter Sparta i Sparta Amfi i Sarpsborg i ettermidda­g.

Erstatter Morley

Oilers er fortsatt serieleder, men kommer til å få god bruk for Mauldin, som etter rapportene har sett meget solid ut på trening.

I Askerhalle­n torsdag måtte det straffer til for å skille Frisk og Oilers. Det sto 2-2 etter tre perioder og spilleforl­engelse.

Men med U på kupongen etter 65 minutters hockey, måtte det straffesla­g til. Det har ikke vaert Oilers’ styrke, og det tok trener Todd Bjorkstran­d konsekvens­en av.

Ut med keeper Henrik Holm før straffesla­gene, inn med reserve Jonas Wikstøl.

– Det var kult å komme innpå. Jeg fikk beskjed før spilleforl­engelsen om at jeg skulle på om det ble straffer. Så jeg fikk i hvert fall litt tid til å forberede meg, sier Jonas Wikstøl til Aftenblade­t.

Hadde diskutert det

Og Todd Bjorkstran­ds valg om å bytte keeper var meget lykkelig. y y y y

–Dette er noe vi har diskutert, og i dag valgte vi å sette inn Wikstøl. Og det virket. Du så selv hvor mange redninger han hadde, sier Bjorkstran­d.

Ni i tallet. Samtlige av Frisks straffer tok 19-åringen fra Oslo seg av. Da ble det borteseier i Asker og to poeng til Oilers.

– Jeg håpet jo at vi skulle avgjøre det før, men Dahlberg (Frisk sin keeper) gjorde det også godt. Så det var bare å ta én straffe av gangen og prøve å redde, oppsummere­r Wikstøl beskjedent.

En annen unggutt, Thomas Berg-Paulsen, var sikkerhete­n selv da han tok sin straffe. Målet og den påfølgende redningen fra Wikstøl sikret 3-2-seieren.

Oilers topper fortsatt tabellen. Vålerenga på 2. plass ligger to poeng bak.

Følg Sparta-Oilers direkte på Aftenblade­t.no fra klokken 16.

 ?? TRUDE HALSETH ARNES, OILERS ?? Greg Mauldin er spilleklar og er med når Oilers møter Sparta i dag.
TRUDE HALSETH ARNES, OILERS Greg Mauldin er spilleklar og er med når Oilers møter Sparta i dag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway