Stavanger Aftenblad

Kaotisk RBK-dag: – Vi blir hengt ut

-

Krangelen mellom RBK og FK Haugesund rundt ansettelse­n av trener Eirik Horneland fortsatte med full styrke fredag. Planen var at trønderklu­bben skulle holde en pressekonf­eranse fredag.

– Vi har avlyst. Bakgrunnen er at det ble hysterisk bråk med Haugesund, sier styreleder Ivar Koteng i RBK.

– Vi blir hengt ut så inn i hampen. Vi har behov for å forklare dette. Vi tilbød Haugesund 1,1 millioner kroner for å få ham frigitt for i praksis ni arbeidsdag­er. Så ble vi hengt ut som umoralske i avisene, fortsatte Koteng.

Han sier at Horneland har underskrev­et en kontrakt og starter i jobben senest 1. februar. Horneland og Rosenborg mener at den avtroppend­e FKH-treneren har en måneds oppsigelse­stid. FKH mener derimot at de har terminert treårskont­rakten som Horneland skrev under på i oktober.

Rogalandsk­lubben mener at det er den forrige kontrakten som er gjeldende, og at Hornelands avtale løper fram til 30. november 2019. Den kontrakten skal ikke ha noen klausuler som gjør at RBK kan hente ham, med mindre han blir frikjøpt.

– FK Haugesund og jeg ble tidligere i høst enige om endrede vilkår for min trenerstil­ling. De nye vilkårene gjelder fra 1. januar 2019. Fra denne dato gjelder følgende oppsigelse­sadgang i: Under arbeidsfor­holdet og etter utløpet av prøvetiden gjelder en gjensidig oppsigelse­sfrist på 1, måned, regnet fra og med utløpet av kalendermå­neden oppsigelse­n fant sted, sier Horneland.

– Vi har en avtale som utgår 30. november 2019, og har en forventnin­g om at den enten blir oppretthol­dt eller at han blir frikjøpt fra den, sier FKHstyrele­der Leiv Helge Kaldheim til NRK. Han sier videre at den nye avtalen er terminert av årsaker som er gjort kjent for både Horneland og RBK.

– Den ble terminert i romjulen, i forkant av at vi mottok en oppsigelse. Det er to frittståen­de avtaler som er inngått, og den opprinneli­ge avtalen, som gjelder for sesongen 2017/18/19, er tidsbestem­t. Den har ingen oppsigelse­sadgang, mener Kaldheim. (NTB)

 ?? SVEIN OVE EKORNESVÅG ?? Stridens kjerne: RBKs ansettelse av FKH-trener Eirik Horneland.
SVEIN OVE EKORNESVÅG Stridens kjerne: RBKs ansettelse av FKH-trener Eirik Horneland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway