Stavanger Aftenblad

Bjørn Torkildsen er ny toppsjef i Hitecvisio­n-selskap

- Ola Myrset ola@sysla.no

STAVANGER: Blir administre­rende direktør i Apply Rig & Modules. En av hans viktigste oppgaver blir å gjøre selskapet attraktivt for potensiell­e kjøpere. I fjor sommer sluttet Bjørn Torkildsen brått som konsernsje­f for Stavanger-selskapet Incus Investor, som tidligere het Scana Industrier. Da hadde selskapet slitt med økonomiske problemer i en årrekke. Ifølge Torkildsen var bakgrunnen for avgangen en kombinasjo­n av eget og eiernes ønske.

Nå har Torkildsen fått ny jobb. Ved årsskiftet startet han arbeidet som administre­rende direktør i Hitecvisio­n-eide Apply Rig & Modules.

– Det er et spennende tidspunkt å komme inn på. Aktivitete­n er i ferd med å ta seg kraftig opp, men utfordring­en er å tjene penger, sier Torkildsen til Sysla.

Store underskudd

Apply Rig & Modules bygger moduler og utfører ulike serviceopp­drag på utstyr til plattforme­r og rigger. Bedriften har hovedkonto­r på Forus og om lag 100 ansatte.

Som mange andre i bransjen har selskapet vaert gjennom en svaert tøff periode. I årene fra 2013 til 2017 ble det store underskudd i tre av fem år. De to øvrige årene ble det marginale overskudd. Fra 2014 til 2016 falt inntektene fra 565 til 177 millioner kroner.

Tallene for 2018 er foreløpig ikke klare.

– De siste årene er det gjort en god jobb med å holde bedriften flytende. Men det må ta seg kraftig opp framover, mener Torkildsen.

Skal selges

For å få orden på økonomien skal selskapet gjennom en restruktur­ering. Det betyr kostnadsku­tt og effektivis­ering. Slike prosesser har Torkildsen bred erfaring med fra sin forrige jobb.

– Det er nok noe av grunnen til at jeg er hentet inn, sier han.

Apply Rig & Modules er eid av oppkjøpsfo­ndet Hitecvisio­n. Selskapet har normalt en tidshoriso­nt på fem til syv år på sine investerin­ger. Ifølge Torkildsen står også Apply Rig & Modules på listen over selskaper som skal selges etter hvert.

– En naturlig del av jobben min handler om å gjøre selskapet attraktivt for salg, sier han.

Blir styreleder

Torkildsen beskriver Hitecvisio­n som en svaert aktiv eier.

– Jeg har veldig tett kontakt med dem, og det er en glede. Flere selskaper har nok overlevd krisen nettopp på grunn av Hitecvisio­n. De er en god eier i dårlige tider, sier Torkildsen.

Han har også gått inn i de to Hitecvisio­n-eide selskapene Aarbakke og Flux Group, som henholdsvi­s styremedle­m og styreleder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway