Stavanger Aftenblad

Omsetninge­n med medarbeide­re

-

Men Kverneland har også fått en fot inn i det enorme, kinesiske markedet.

Lager mer til Kina

Det vakte oppsikt da Aftenblade­t i 2017 meldte at Kverneland skulle levere 73 ploger til Kina, til landet som omtales som «verdens største fabrikk». Det er Kina som sender maskinelle varer til oss, ikke omvendt. Nå gjaldt leveransen noe så tradisjone­lt og håndfast som jaerske ploger. Håpet var at ordren ble en døråpner til et marked der norske bedrifter hadde hatt store problemer med å få innpass på grunn av fredsprist­ildelingen i 2010.

Men Kverneland fikk nye bestilling­er. En av ordrene måtte leveres før ferien, og de ansatte jobbet en ekstra uke for å få alt i havn.

Status viser at Kverneland i fjor leverte 199 store fem skjaers ploger til landet, til en verdi av rundt 25 millioner kroner.

– Nå har vi fått en forespørse­l fra Kina om nye 150 ploger, opplyser administre­rende direktør Magne Svendsen.

I tillegg ble det i fjor levert 150 ploger til Usbekistan. Også det var et nytt marked.

20–30 nye jobber

Alt gjør at Kverneland

igjen trenger mer folk. I fjor økte staben med rundt 50. Nå søker bedriften etter ytterliger­e 20 til 30 medarbeide­re i produksjon­en. Det dreier seg om mekanikere, sveisere og andre med fagbrev.

– Mens vi før fikk mange søkere fra oljen, opplever vi nå at vi mister folk til oljen og disse må vi erstatte, forklarer Magne Svendsen, som er inne i et jubileumså­r.

I år er det 140 år siden plogproduk­sjonen ble startet i en liten smie midt i sentrum av Kvernaland.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway