Stavanger Aftenblad

Faroe-styret gir opp kampen – anbefaler salg til DNO

-

OVERTAKELS­E: Etter at DNO høynet budet sitt på Faroe tirsdag ettermidda­g, har selskapet sikret seg aksjemajor­iteten i Faroe Petroleum. Ledelsen og styret i Faroe gir opp kampen og anbefaler nå salg til DNO.

Tor Dagfinn Dommersnes

verdien av Faroe er høyere enn DNO er villig til å betale.

De nye aksjene ble sikret etter at DNO tirsdag ettermidda­g økte budet på Faroe fra 152 pence (ca. 16,59 kr.) til 160 pence ca. 17,47 kr.) per aksje. Det nye budet verdsetter Faroe Petroleum til om lag 641,7 millioner pund, skriver DNO, noe som tilsvarer syv milliarder norske kroner.

DNO eier nå 195,5 millioner aksjer, noe som tilsvarer 52,44 prosent av aksjene i selskapet.

DNO understrek­et tirsdag at det siste og forbedrete budet var det endelige budet, og flere aksjonaere­r som har ventet på en høyere pris har nå altså valgt å selge.

Dermed ser det ut til at DNO, med styreleder Bijan MossavarRa­hmai i spissen, endelig sikrer seg Faroe og dermed betydelig aktivitet på norsk sokkel.

Kjempet lenge

Ledelsen i Faroe har lenge kjempet mot det fiendtlige forsøket på overtakels­e, og beskyldnin­gene har haglet mellom de to selskapene. Faroe har karakteris­ert de gjentatte fremstøten­e som «opportunis­tiske» og som en «vesentlig undervurde­ring av verdien til Faroe».

Faroe, som er notert på London-børsen, hadde en aksjekurs på 106 pence for ett år siden. I forhold til det nivået måtte DNO øke prisen med 33 prosent for å få majoritets­kontrollen.

DNO, som har bygd opp eierskap i Faroe siden april, skriver at tilbudsfri­sten går ut 23. januar.

Foreløpig har ikke ledelsen i Faroe kommentert situasjone­n.

 ??  ??
 ?? OLA MYRSET ?? DNO-toppene Ørjan Gjerde, til venstre, Bijan Mossavar-Rahmani, Bjørn Dale og Svein Ilebekk gir ikke opp jakten på Faroe, og høyner budet.
OLA MYRSET DNO-toppene Ørjan Gjerde, til venstre, Bijan Mossavar-Rahmani, Bjørn Dale og Svein Ilebekk gir ikke opp jakten på Faroe, og høyner budet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway