Stavanger Aftenblad

Vil bygge Stavangers største urbane park

-

STAVANGER: Storhaug bydelsutva­lg, med nestleder Erlend Jordal (H) i spissen, ønsker park til 12,75 millioner på Storhaug.

Pernille Filippa Pettersen

urbane park.

– Spleiselag

En park området har vaert ønsket i mange år, men det ble først en realitet da parken ble en del av kommunens budsjett, som ble fremmet i desember 2018.

I flertallsb­udsjettet er det satt av 5 millioner kroner til bygging av parken. I tillegg er 7,75 millioner flyttet fra andre prosjekter.

– Utbyggerne til boligprosj­ektene rundt er også knyttet til prosjektet, og vil bidra økonomisk. Parken blir et spleiselag, sier Jordal.

Så langt foreligger det 12,75 millioner kroner til bygging av parken.

i

Fra «grusørken» til grønt Nye Lervig park er planlagt å stå ferdig i 2022, men per dags dato er det lite som minner om en hyggelig park på området.

– Det er en «grusørken» akkurat nå, så det er veldig mye arbeid som må legges ned for å forvandle dette til et grønt område, sier Jordal.

Selv om parken ikke skal stå ferdig før om tre år, ønsker Storhaug Bydelsutva­lg å starte midlertidi­ge tiltak i 2019.

–Vi vil begynne med forskjelli­ge tiltak i vår- og sommerhalv­året. Blant annet ved å skape et grønt preg, tursti ved sjøen og eventuelt en lekeplass.

Ønsker innspill

15. januar arrangerer Bydelsutva­lget på Storhaug et beboermøte sammen med Bydelsgrup­pa og Urban Sjøfront, for beboerfore­ningene og sameiene i området. Håpet er å involvere beboerne i området.

– Det er avgjørende at beboerne ved parken får mulighet til å komme med innspill og ideer om hvordan de ønsker at parken skal utvikles, avslutter Jordal.

 ??  ?? Nestleder i Storhaug Bydelsutva­lg, Erlend Jordal.
Nestleder i Storhaug Bydelsutva­lg, Erlend Jordal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway