Stavanger Aftenblad

– Det viktigste for familien er å få vite at hun er i live

-

LØRENSKOG: 68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble sist sett

31. oktober i fjor. Hun antas å ha blitt bortført. Den savnede er gift med Tom Hagen, som står på 172. plass på Kapitals liste over Norges rikeste personer.

I går gikk politiet ut offentlig med saken, etter å ha etterforsk­et den i hemmelighe­t.

– Familien ønsker en bekreftels­e på at alt står bra til med henne, sier Svein Holden, bistandsad­vokaten til Anne-Elisabeth Hagen (68).

– Vi håper at offentligg­jøringen vil bidra til at vi kommer i kontakt med dem som har bortført Anne-Elisabeth. Familien ønsker en bekreftels­e på at alt står bra til med henne. Får de det, er familien innstilt på å innlede en prosess for å få henne trygt hjem, sier Holden til NTB.

– Umenneskel­ig handling Holden forteller at familien opplever saken som «en grusom og umenneskel­ig handling».

Familien har bestemt seg for å følge politiets råd om ikke å betale løsepenger. Ifølge bistandsad­vokaten har familien fått en grundig veiledning fra politiets fagmiljøer når det gjelder løsepengek­ravet og vurderinge­n av om dette skal innfris eller ikke.

Kryptovalu­ta

Politiet bekrefter at det har kommet trusler om krav om løsepenger – i form av kryptovalu­ta.

– Gjerningsp­ersonen har valgt en digital kommunikas­jonsplattf­orm som i svaert liten grad muliggjør kommunikas­jon. Det har ikke vaert muntlig kontakt, sier politiinsp­ektør Tommy Brøske . Politiet ønsker ikke å si noe om løsepengek­ravet, men ifølge VG dreier det seg om et beløp på 9 millioner euro – naermere 90 millioner norske kroner. Kravet skal vaere å få summen i kryptovalu­taen monero, som er laget på en måte som gjør at transaksjo­nene ikke kan spores.

Politiet vet ikke om Anne-Elisabeth Hagen befinner seg i Norge eller i utlandet og mener det er tegn som tyder på at profesjone­lle står bak bortføring­en.

Ifølge VGs opplysning­er er det funnet en skriftlig beskjed på gebrokkent norsk i huset i Lørenskog. Der skal det ha stått at 68-åringen ville bli drept dersom politiet ble kontaktet.

Norsk politi opplyser at elementer i denne saken samsvarer med lignende saker internasjo­nalt. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway