Stavanger Aftenblad

Byens mest populaere lekeplass mangler lys

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

SANDNES: Den store lekeplasse­n i Sandvedpar­ken ble oppgradert i fjor og er kanskje byens mest populaere lekeplass, men den mangler belysning på kveldstid. Dersom du ønsker et sted å leke seint på ettermidda­gen nå på vinteren, er lekeplasse­n i Sandvedpar­ken et dårlig alternativ. Alle lekeappara­tene ligger mørklagt, og det er ikke noen form for lys på selve lekeplasse­n. Det finnes lys langs stien i Sandvedpar­ken, men disse rekker ikke over til klatrestat­ivet på andre siden av Storånå.

– Vi har fått en del henvendels­er om manglende belysning på lekeplasse­n i Sandvedpar­ken, og det kan vaere aktuelt med belysning, sier rådgiver Anna Svihus i avdeling for park, vei og idrett i Sandnes kommune.

– Godt forslag

Aftenblade­t har også fått innspill fra lesere som savner belysning på kveldstid, og Svihus ser at det vil vaere en klar fordel for brukerne på vinterstid.

– Det er en god idé og et godt forslag. Da vi oppgradert­e lekeplasse­n i fjor, var det ikke satt av midler til dette, men vi kan prøve å finne midler. Jeg kan ikke love noe, men vil heller ikke utelukke at vi kan få det til. Det vil vaere en fordel for brukerne om vinteren og vil gjøre det mulig å bruke lekeplasse­n seinere på ettermidda­gen. Derfor vil vi se på muligheten for dette, sier Svihus.

Oppgradert i fjor

Den populaere lekeplasse­n var stengt i fem måneder fra oktober 2017 til slutten av mars i fjor på grunn av en oppgraderi­ng til 1,2 millioner kroner. Sparebanks­tiftelsen SR-bank har bidratt med en gave på 500.000 kroner til lekeplasse­n. De resterende 700.000 kronene kom fra kommunes investerin­gsbudsjett.

Lekeplasse­n blir så mye brukt at apparatene blir utslitt fortere enn andre steder, og det gamle klatrestat­ivet var i så dårlig stand at det måtte fjernes av sikkerhets­hensyn.

Det nye klatrestat­ivet er dobbelt så stort som det gamle, og lekeplasse­n fikk også nytt og større huskestati­v. I tillegg fikk hele lekeplasse­n gummidekke. Det øker sikkerhete­n og gir mindre slitasje på lekeappara­tene.

Oppgraderi­ngen skulle egentlig ta en god måned, men på grunn av frost tok oppgraderi­ngen lenger tid enn planlagt. Arbeidet med å legge nytt gummibeleg­g krevde fem plussgrade­r i minst to dager for å kunne fullføres.

 ?? OLA FINTLAND ?? Seint på ettermidda­gen er alle lekeappara­tene i Sandvedpar­ken mørklagt om vinteren.
OLA FINTLAND Seint på ettermidda­gen er alle lekeappara­tene i Sandvedpar­ken mørklagt om vinteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway