Stavanger Aftenblad

Dyrepark fjernet ulvestatue etter press

-

KRISTIANSA­ND: Etter press fra motstander­e og i frykt for å fremstå som partisk i ulvedebatt­en, har Kristiansa­nd dyrepark valgt å fjerne ulvestatue­n de har hatt i 17 år.

– Vi har fått flere tilbakemel­dinger og reaksjoner, spesielt på teksten på statuen. Så vi tok en vurdering på den. Mange oppfattet dette som et uttrykk for dyreparken­s syn, sier faglig leder Rolf-Arne Ølberg i Kristiansa­nd Dyrepark til Faedreland­svennen.

Statuen hadde en anslått salgsverdi på 120.000 kroner, men ble gitt gratis til dyreparken i 2002 med påskriften «Til minne om Ulvemassak­rene i Stor-Elvdalen 2001».

– Jeg ble så forbannet etter ulvemassak­ren i Østerdalen i fjor, og bestemte meg for å lage en skulptur til minne om de døde ulvene, uttalte billedhugg­er Skule Waksvik til Faedreland­svennen den gang.

Sju ulver i Atndalsflo­kken ble skutt fra helikopter, til tross for store protester.

Waksvik, som opprinneli­g fra Strinda i Trøndelag, døde 90 år gammel i februar i fjor.

Dyreparken har foreløpig plassert statuen på et lager. De vurderer å bruke den i en utstilling der begge syn kommer fram.

Faglig leder i parken forteller at fjerningen av ulven har skapt reaksjoner.

– De fleste av disse er sinna og tror at vi nå er imot ulv. Sannheten er at vi er for artsbevari­ng, og dermed også for bevaring av ulv i norsk natur, sier han. (NTB)

 ?? PRIVAT ?? Leiar av Hå Høgre, Gunn Dalen Håland, likar ikkje at bruk av rusmiddel aukar blant unge i Hå. Ho trur mange foreldre ikkje veit heilt kva det handlar om.
PRIVAT Leiar av Hå Høgre, Gunn Dalen Håland, likar ikkje at bruk av rusmiddel aukar blant unge i Hå. Ho trur mange foreldre ikkje veit heilt kva det handlar om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway