Stavanger Aftenblad

Godtfred Frafjord 90 år

-

Få mennesker har gjennom et langt liv hatt større praktisk evne til å sette farger på tilvaerels­en enn Gotfred Frafjord. I dag – 10. januar - fyller han 90 år.

Hva er et godt liv? For jubilanten har det handlet om mennesker og små og store opplevelse­r. Om en kjaer livsledsag­er, barn, barnebarn, oldebarn og øvrig familie, venner og kollegaer - som alle har beriket livet og hverdagen. Men også om en overfylt multebøtte, et speilblank­t hav, en sølvglinse­nde ørret mot havoverfla­ten, en blå himmel, et rosehav langs yttervegge­n, en fargerik og god bridgehånd, et godt glass rødvin, en blåblå jubeldag, en gyllenbrun strand, oljefarger på et hvitt lerret. Og musikk, latter, fest, reiser, en god bok, store norske prestasjon­er i skisporet – alt det som gjør livet verdt å leve.

Når Gotfred Frafjord i dag fyller 90 år, og sannsynlig­vis byr på rullekake, kaffe og et glass vin for dem som tar turen innom leilighete­n ved Stavanger stadion, må også noen ankerpunkt nevnes spesielt.

Først og fremst ektefellen Sonja, som han fikk gleden av å dele livet sitt med i over 60 år, og som alltid fikk frem det beste i ham - som han fikk i henne. Sammen fikk de tre barn, ti barnebarn og så langt sju oldebarn.

Som liten gutt flyttet Gotfred til hus og hage i Brønngata i Stavanger sammen med mor Kari og far Racin. Her vokste han opp sammen med broren Reidar, utdannet seg til mekaniker og fikk jobb i Hillevåg Mekaniske verksted. I huset i Brønngata stiftet han også selv familie sammen med sin kjaere Sonja, og fikk etter hvert utløp for alle sine praktiske evner også i fritiden. Hytta i Frafjord ble en base for ferie, friluftsli­v, fjellturer og ikke minst fiske. Opp tidlig om morgenen for å trekke garn, dorge etter laks eller jakte på en torskemidd­ag med selvlaget sluk. Naturen, havet og fjellet ble også baerebjelk­en da han etter et langt yrkesliv begynte å male på lerret, og forbauset alle med sine skjulte evner. Tålmodig, og alltid på jakt etter det vakre, naturlige og fargerike.

Det er langt fra alle forunt å våkne til sin egen 90 års dag i egen leilighet, starte dagen med kaffe og Aftenblade­t, og fortsatt vaere levende opptatt av livet som utspiller seg hjem-

 ?? FOTOGRAF ANNA NESVIK, VIGRESTAD ?? Mathea, Sander, Sanne, Tuva, Andreas og Emilie Skretting.
FOTOGRAF ANNA NESVIK, VIGRESTAD Mathea, Sander, Sanne, Tuva, Andreas og Emilie Skretting.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway