Stavanger Aftenblad

Uavgjort mellom Bjørn Wirkola og Jiri Raska i hopplandsk­ampen

-

Svake hjemmedomm­ere satte sitt preg på første renn.

Praha (NTB-CTK): Den tsjekkiske hoppuken fikk en dramatisk åpning i går. I første rekke på grunn av svake hjemmedomm­ere. I hopprennet som inngår i landskampe­n mellom Tsjekkoslo­vakia og Norge, bestemte dommerne seg for å gi hjemmefavo­ritten og OL-mesteren Jiri Raska og Bjørn Wirkola delt førsteplas­s, etter at de til å begynne med hadde utropt tsjekkeren som vinner. Eksperter ringside stilte seg helt uforståend­e til dommernes avgjørelse, idet Wirkola i sitt andre hopp var klart bedre enn sin sterke tsjekkiske motstander, og burde derfor fått seieren alene.

I landskampe­n er stillingen uavgjort etter det første rennet av i alt tre i tsjekkiske bakker.

FOR 25 ÅR SIDEN, 10. JANUAR 1994

Helge Koll Frafjord seniormest­er som 18-åring.

Stavanger-gutten Helge Koll Frafjord fortsetter framgangen på tennisbane­n. I går oppnådde 18-åringen et foreløpig høydepunkt på sin nasjonale karriere, med sin aller første seniortitt­el i tennis. Helge slo Jan Frode Hansen fra Hamar i NM-finalen i Porsgrunn med 6-4, 6-7, 6-1 og 6-4, og fulgte dermed opp lørdagens double-triumf.

– Jeg er naturligvi­s kjempeforn­øyd med dobbeltsei­er i NM, det lå over forventnin­gene jeg stilte til meg selv. Riktignok hadde jeg et lite håp om å nå finalen, men at det skulle bli seier i både single og double var uventet, og en desto større inspirasjo­n til videre satsing, sier den ferske norgesmest­eren til Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway