Stavanger Aftenblad

Alle utenom én fikk reaksjon

- Sigve Ims

DAGENS ORD: NRK Rogaland fortalte for ei tid tilbake om en nedslående kontroll på Jaeren. Det må ha vaert på et lite sted, for bare 11 biler passerte kontrollen. Ti av dem måtte betale bot. Seks fikk gebyr for mobilbruk, og fire for manglende bilbelte. Kanskje en aldri så liten rekord. Kun en av bilistene var «syndfri», i alle fall den dagen.

Det er muligens litt dristig å sammenlign­e denne ene bilisten med Jesus. For han eller hun som ikke ble tatt i kontroll kunne vel kanskje ha blitt tatt en annen dag. Men Bibelen er tydelig. Absolutt alle mennesker har syndet utenom en, Jesus: «For vi har ikke en øverstepre­st som ikke kan lide med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. La oss derfor frimodig tre fram for nådens trone, så vi kan finne barmhjerti­ghet og finne nåde som gir hjelp i rette tid.»(Hebr.4.15-16)

Kanskje den «syndfrie» bilisten leste om seg selv på NRK sine hjemmeside­r? Den eneste som ikke ble tatt i kontrollen. Om han da kjente på stolthet og kunne unne seg å se ørlite ned på de som ble tatt vet vi heller ikke.

Jesus er tydelig. Han ser ikke ned på oss allminneli­ge syndere. I stedet ønsker han å møte oss i vår svakhet. Han lider med oss og ønsker å gi oss av sin nåde og barmhjerti­ghet. Den ene fullkomne ønsker å møte alle oss som ikke er det med Guds Nåde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway