Stavanger Aftenblad

Kjemper for mer liv i Pedersgata

- Petter Klund petter.klund@aftenblade­t.no

STAVANGER: Arbeidstil­synet bremser byutviklin­gen i Stavanger, ifølge innehaver av Pedersgata utvikling, Anders Ohm. Nå tar stortingsr­epresentan­t Aleksander Stokkebø (H) grep. To representa­nter fra Høyre var på befaring i ett av byggene i Pedersgata i går ettermidda­g.

–Her åpner en pizzaresta­urant i begynnelse­n av februar, sier Anders Ohm som møter stortingsr­epresentan­t Aleksander Stokkebø og ordførerka­ndidat John Peter Hernes på befaring.

Dette er en start på å skape mer liv i Pedersgata, men det er fortsatt en lang vei å gå. Tidligere denne uken skrev arkitekt Tor Austigard et leserinnle­gg til Aftenblade­t. Innholdet i dette innlegget vil Stokkebø følge opp.

Har varslet departemen­tet Både Pedersgata utvikling og Høyre mener at forskrifte­ne Arbeidstil­synet følger i dag gjør det vanskelig å skape liv i denne delen av byen. Stokkebø har nå tatt saken videre til arbeids- og sosialdepa­rtementet for å se naermere på forskrifte­ne.

– Målet er å åpne for mer sunn fornuft, slik at det blir lettere å starte opp restaurant­er og naeringsli­vslokaler også her, forteller stortingsr­epresentan­ten.

– Har du en plan B om departemen­tet ikke vil samarbeide?

– Da må vi finne ut av hvorfor vi får et nei, og jobbe videre med det. Å ta vare på trehusbeby­ggelsen og skape mer liv i sentrum er en hjertesak som jeg har engasjert meg for lenge.

– Slik jeg kjenner statsråden vil jeg tro at vi finner en løsning på dette, legger Hernes til.

Motstand fra arbeidstil­synet I Pedersgata 8, der befaringen foregår, har de vaert heldige med Arbeidstil­synet. Ohm mener det er forskjell fra sak til sak hvor medgjørlig­e tilsynet er.

– Her har vi vaert veldig heldige med saksbehand­leren. Det er veldig avhengig av hvilken saksbehand­ler vi får, hevder han.

I dette lokalet er det blant annet omtrent 10 centimeter lavere tak enn det burde vaere og kun en garderobe, ikke kjønnsdelt slik den burde vaere.

Til tider har det vaert svaert krevende krav fra Arbeidstil­synet.

– Jeg må ofte tenke litt utenfor boksen, og holde tett dialog med Arbeidstil­synet. Kommunen stiller harde, men realistisk­e krav, sier han.

Vil ha tips

Regiondire­ktør for Arbeidstil­synet på Vestlandet, Borghild Lekve har svart på kritikken fra Ohm. Hun er ikke kjent med at det foreligger ulik behandling fra saksbehand­ler til saksbehand­ler.

– Enhver saksbehand­ler opererer etter det regelverke­t som gjelder. Hver sak er unik, og skjønnsmes­sige vurderinge­r skjer med utgangspun­kt i rammene i loven, sier Lekve.

Hun legger til at det er en tilsynsled­er i regionen som må godkjenne hver enkelt sak, nettopp for å sikre likebehand­ling. Hvis noen likevel skulle oppleve å bli forskjells­behandlet, oppfordrer hun dem til å melde arbeidstil­synet om det.

Alle er godkjent

Det Pedersgata 8 har til felles med bygningspr­osjektene rett over gata er at de er godkjent av Arbeidstil­synet. Åpningen er innen rekkevidde.

– Ofte er det lett å fokusere på det som er negativt. Vi vil heller ha et positivt fokus, og gjøre mer av det , sier Ohm.

Stokkebø og Hernes er enig at dette er måten å tenke på.

– Det er mulig å få ting til, og det blir dette lokalet et eksempel på, sier Hernes.

Slik jeg kjenner statsråden vil jeg tro at vi finner en løsning på dette.

i

John Peter Hernes (H)

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Aleksander Stokkebø, til venstre, og John Peter Hernes, til høyre, vil lempe på krav og gi gass for mer utbygging i Pedersgata. Det er gode signaler for Anders Ohm, innehaver av Pedersgata utvikling.
JON INGEMUNDSE­N Aleksander Stokkebø, til venstre, og John Peter Hernes, til høyre, vil lempe på krav og gi gass for mer utbygging i Pedersgata. Det er gode signaler for Anders Ohm, innehaver av Pedersgata utvikling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway