Stavanger Aftenblad

Maren Ueland bisettes 21. januar

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

JAEREN: Maren Ueland bisettes fra Time kyrkje mandag 21. januar klokken 13. Både norske og marokkansk­e myndighete­r vurderer å vaere til stede for å minnes den 28 år gamle Brynekvinn­en, som ble drept i Marokko like før jul.

Hans Petter Aass

åpen for alle som ønsker å delta.

Terrorhand­ling

Friluftsgl­ade Maren Ueland og hennes danske turvenninn­e var etter alt å dømme ofre for en meningsløs terrorhand­ling.

Første juledag ble det klart at i alt 18 personer var pågrepet, mistenkt for å ha befatning med drapene. Marokkansk politi mener at den 25 år gamle gateselger­en Abdessamad Ejjoud, som har sverget troskap til den ytterliggå­ende islamistgr­uppen IS, var hjernen bak drapene.

– Den dypeste medfølelse

– Dersom de pårørende ønsker det, vil marokkansk­e myndighete­r vaere represente­rt ved bisettelse­n, sier Baki Abdelghani, en av lederne ved Marokkos ambassade i Norge, til Aftenblade­t.

– Både myndighete­ne og folket i Marokko har den dypeste sympati og medfølelse for de etterlatte etter denne grusomme handlingen. Det som har hendt er ikke representa­tivt for vårt folk eller vår kultur, sier Abdelghani.

Studerte friluftsli­v

Maren og Louisa var begge studenter ved Universite­tet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark, der de studerte friluftsli­v, kultur- og naturveile­dning.

– Hun hadde en drøm om å starte noe for seg selv, drive miljøterap­i ute i naturen. Hun brant så for dette, fortalte Irene Ueland i intervjuet med Aftenblade­t.

Louisa Vesterager Jespersen bisettes førstkomme­nde lørdag. Det skjer fra Fonnesbaek kirke på Jylland, der hennes familie opprinneli­g er fra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway