Stavanger Aftenblad

Visste ikke at han var helt

-

igjen. Det var det, forteller Per Freisberg.

Neste dag ga han tydelig beskjed til Klepp kommune om at det måtte settes opp store skilt som advarer mot farlige strømmer på Bore.

Det var Trym Nilsen Ekrheim som holdt kameraten oppe, på klassetur med Øksnevad vgs.:

– Vi skulle kjøle oss ned. Vasset bare litt ut da det kom en stor bølge og dro oss rett under. Vi gikk fra å stå til ikke å kjenne bunn på et lite sekund. Vi prøvde umiddelbar­t å komme oss mot land, men det nyttet ikke, forteller Trym.

Etter det som føltes som en time med svømming, ble kompisen sliten og fikk henge på skulderen til Trym som bare fortsatte å svømme innover mot den sterke strømmen. Etter noen minutter fikk de kontakt med klassen. De andre elevene kastet ut livbøye, men tauet var for kort og bøyen ble kastet rett tilbake av bølgene.

– Da så jeg surferen, forklarer Trym, som klarte å komme seg til land, der han blir dratt opp av medelevene, fullstendi­g utmattet.

Men Trym sjøl var den eneste av redningsme­nnene som ikke kom for motta hederen i Klepp.

– Hadde ikke tid. Sitter i en gravemaski­n som ikke kan stå i ro. Alt her skal vaere klart til asfalterin­g mandag, sier 18-åringen på telefonen fra gravemaski­nen i Kleivane ved Melshei.

Jobben ble prioritert foran en personlig heder bare noen få får gjennom et langt liv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway