Stavanger Aftenblad

Reddere: Per Freisberg og Trym Nilsen Ekrheim

-

– Nå fikk jeg litt gåsehud. Ja, det var jeg som hentet gutten inn på Borestrand­a. For en dag det var!

I høst lå Per Freisberg i sengen sin ved Stad på Vestlandet og ante ingen ting om at han neste dag skulle våkne som en helt for noe han gjorde i mai.

«Er det ikke du som svømmer ut på surfebrett­et», var spørsmålet fra en venn.

Vennen sendte over en link fra Aftenblade­t, der Norges livredning­sselskap altså etterlyste heltene etter den dramatiske dagen på Borestrand­a.

– Jo, jeg var med en venninne for å surfe. Vi holdt på et par timer og var ganske slitne. Strømmen var veldig sterk denne dagen og vi var på en sandbank. Plutselig kom noen ungdommer løpende mens de ropte og pekte sørover om at noen var i ferd med å drukne, skriver Freisberg i sin beretning til Livredning­sselskapet.

Han skimtet to hoder som duppet opp og ned i bølgene. Han tok brettet sitt, fikk ny adrenalin og padlet 100 meter mot strømmen – til de to unge guttene.

– Jeg skal innrømme at jeg da var veldig sliten. Den ene gutten hadde gjort en heltejobb; hele tiden holdt han kameraten oppe. Jeg fikk kameraten opp på brettet, roet ham ned og dyttet så brett og gutt innover mot strømmen. Den andre klarte å svømme inn sjøl.

Det ble applaus og jubel da vi kom oss inn. Jeg var helt tom for krefter og trengte en time på parkeringe­n for å komme meg

 ??  ?? Per Freisberg hedres av ordfører Ane Mari Braut Nese, til venstre, president i NLS Claire Alfonso og distriktsl­eder Arnvid Brustveit.
Per Freisberg hedres av ordfører Ane Mari Braut Nese, til venstre, president i NLS Claire Alfonso og distriktsl­eder Arnvid Brustveit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway