Stavanger Aftenblad

Folken pusser opp Akvariet for 1,5 millioner kroner

-

STAVANGER: Det har lenge vaert en drøm å pusse opp underetasj­en i studenters­amfunnet. Nå er håndverker­ne endelig i gang.

Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Og det skjønner jeg godt. Publikum har valgt andre steder, det har jo vaert mye koseligere å sette seg i Fargegata, sier Bjørnelv.

Nabolagspu­b

Hun forteller at Folken nå bruker rundt 1,5 millioner kroner på å pusse opp lokalet i underetasj­en.

Taket og gulvet blir nytt, scenen like så. Noen gamle søyler er revet for å gjøre plass til en helt ny bar. De nye sittegrupp­ene skal lages for hånd.

– Løkkeveien har vaert en slags skyggenes og dødens dal sammenlign­et med andre steder. Nå gjør vi oss lekre og lager en pub for nabolaget, sier Bjørnelv.

Økonomien var lenge en stor utfordring for Folken, men regnskapet viser at studenters­amfunnet har gått med 1,7 millioner kroner i overskudd siden 2014.

Fjoråret ser også ut til å havne på plussiden.

– I løpet av disse årene har det blitt satt av penger til oppussinge­n. Vi betaler halvparten selv, så er det et lappeteppe av tilskudd som dekker resten, forteller Bjørnelv.

35.000 besøkende

I fjor feiret Folken 30-årsjubileu­m. Samme år ble det holdt rundt 350 arrangemen­ter. Dette inkluderer alt fra større konserter med Skambankt og Kvelertak, til mindre samlinger for filmklubbe­n og studentfes­ter.

Folken anslår selv at de hadde rundt 35.000 besøkende i fjor og at de solgte over 22.000 billetter.

Og hva er de store planene for i år, spør du?

– Nå kommer det kjedelige svaret, sier bookingans­varlig på Folken, Jesper Brodersen.

–Vi har egentlig ikke tenkt å endre på noe som helst. If it’s not broken, don’t fix it, sier han og ler.

Brodersen gleder seg over at driften går godt og at Akvariet pusses opp. Han forteller at oppussinge­n gjør det mulig å arrangere noen flere konserter i underetasj­en, som gjerne kan følges opp med konserter i Storsalen.

– Samtidig må vi takke bandene og publikum. Vi har artister som har lyst til å spille her, samtidig har vi et publikum som kommer på konsertene våre, sier Brodersen.

Akvariet åpnes for publikum 1. februar. Åpningsfes­ten arrangeres litt over en uke senere, den 9. februar.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Øyvind Strandmyr fra Slyk & Espevik jobber med å få nye Akvariet opp på beina.
JON INGEMUNDSE­N Øyvind Strandmyr fra Slyk & Espevik jobber med å få nye Akvariet opp på beina.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Bookingans­varlig ved Folken, Jesper Brodersen, sier at det vil bli flere intimkonse­rter i Akvariet framover.
JON INGEMUNDSE­N Bookingans­varlig ved Folken, Jesper Brodersen, sier at det vil bli flere intimkonse­rter i Akvariet framover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway