Stavanger Aftenblad

Arbeidstil­synets oppgave er å ivareta de ansatte

- Borghild Lekve Regiondire­ktør, Arbeidstil­synet Vestlandet

BYUTVIKLIN­G: Arbeidstil­synets jobb er å sørge for at arbeidstak­ernes sikkerhet, helse og velferd blir ivaretatt. Under overskrift­en «Arbeidstil­synet bryr seg ikke om en levende by i Stavanger» skriver arkitekt Tor O. Austigard om Arbeidstil­synets behandling av byggesaker. Illustrasj­onsbildet til kronikken viser til en planlagt kafé i Vinkelgata 2, som det ifølge bildetekst­en vil bli vanskelig å gjennomfør­e med Arbeidstil­synets krav.

Austigard skriver at Arbeidstil­synet er en alvorlig brems i utvikling blant annet av Pedersgata i Stavanger. Han skriver videre at Arbeidstil­synet er lite løsningsor­ientert, at Arbeidstil­synet ikke bryr seg om bygningsve­rn, og at han nå på vegne av små og seriøse aktører vil ta kampen mot Arbeidstil­synet.

Ulike interesser skal ivaretas

Vi er alltid glade for innspill om hvordan vi gjør jobben vår. Men vi kjenner oss ikke igjen i påstandene Austigard kommer med.

Når det handler om byutviklin­g og naeringsut­vikling er det flere interesser som skal ivaretas. Arbeidstil­synets oppgave er å ivareta hensynet til de som skal jobbe i byggene.

Når vi behandler byggesøkna­der, er vår oppgave å sørge for at arbeidstak­ernes sikkerhet, helse og velferd ivaretas. Derfor er det noen krav som må innfris når byggesøkna­der skal behandles og godkjennes. Vår ambisjon er å vaere løsningsor­ienterte, og vi bruker skjønn innenfor det regelverke­t som er der for å sørge for at arbeidstak­erne har forsvarlig­e arbeidsfor­hold.

Alle saker er unike

Men, for det første la meg gjøre klart følgende: Arbeidstil­synet har ikke mottatt noen søknad vedrørende Vinkelgata 2.

For det andre: Når slik søknad foreligger, vil den bli behandlet i tråd med regelverke­t.

Enhver sak vurderes unikt og i forhold til de muligheter for skjønnsmes­sige vurderinge­r som regelverke­t gir. Men, utgangspun­ktet er alltid regelverke­t, og vår oppgave ved søknadsbeh­andlingen er å vurdere om krav i lovverket er oppfylt. Arbeidstil­synet sin oppgave og reglenes formål er å bidra til arbeidspla­sser med et fullt forsvarlig arbeidsmil­jø.

Det er også mulig å klage på våre vedtak for å få en prinsipiel­l avklaring og om behandling­en har vaert i tråd med reglene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway