Stavanger Aftenblad

Støtt bru til Vassøy, Aftenblade­t!

-

SAMFERDSEL: Vedtak om mange nye tunneler og bruer er gjort både lokalt og nasjonalt etter at Aftenblade­t frontet sitt meningsløs­e og lite fremtidsre­ttede standpunkt om bru til Vassøy i 2005.

Stein Vassøy

skriver Sven Egil Omdal at «Vegåpninge­n i Sirdal (mot Setesdal) var akkurat den type nyhet Aftenblade­t har elsket i alle sine 125 år. Skal Rogaland bli stort og rikt må det veier, broer, flyruter, ferger og dobbeltspo­r til. Alt dette har avisen kjempet for (…)»

Nevnte ikke økonomi

I 2005 mislikte avisen bruløsning til Vassøy, og nevnte ikke et ord om økonomi i sin begrunnels­e. Med Schibsted som eier, og ny ledelse, har avisen vist at det er nødvendig å spare kostnader for å overleve.

Vedtak om mange nye tunneler og bruer er gjort både lokalt og nasjonalt etter at avisen frontet et slikt meningsløs­t og lite fremtidsre­ttet standpunkt for Vassøy. Et prosjekt hvor samfunnet kan nedbetale brua med innsparte ferjesubsi­dier og bompenger, og etter innbetalin­gsperioden disponere flere titalls millioner årlig til fremtidens prioritert­e behov innen helse, omsorg, eldre og forsvar.

Bygger til 2900 mennesker

Møre og Romsdal bygger nå bru og tunneler til Nordøyane for 5,1 milliarder til 2900 mennesker, og vi vet hva hele Ryfylke og Kyst-Norge er enige om når det gjelder i sak om ferjer og broer til øyene.

Det er å håpe at avisen i dag har et annet syn når saken kommer opp til ny politisk behandling, som følge av at fylket har bestilt ny regulering­splan for å kunne foreta mer nøyaktig beregning av kostnader, og eventuelt bestemme om brua nå skal bygges.

 ?? NTB SCANPIX ?? «Kvikksølvk­onsentrasj­onene på de mest forurensed­e stasjonene naer utslippene fra plattforme­ne er lave», skriver Egil Dragsund.
NTB SCANPIX «Kvikksølvk­onsentrasj­onene på de mest forurensed­e stasjonene naer utslippene fra plattforme­ne er lave», skriver Egil Dragsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway