Stavanger Aftenblad

Russegutte­r til Europa med prisbelønn­et youtube-video

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

VIDEO: Erlend Soma Ekeland og Tobias Michelsen Karlsen, som går i tredje klasse på Medier og Kommunikas­jon på Bergeland videregåen­de, reiste onsdag til Strasbourg i Frankrike. Dette er en del av premien for at de vant Fritt Ord-prisen i fjor for videoen om Propaganda. De gleder seg til å represente­re Bergeland og Stavanger i Strasbourg. Når de kommer tilbake, skal de dele kunnskap, erfaringer, bilder og opplevelse­r med klassen sin.

Erlend og Tobias skal vaere i Strasbourg ei langhelg, skal følge den europeiske menneskere­ttsdomstol­en og møte den norske dommeren Arnfinn Bårdsen fra Stavanger og Suzanne Garzynski.

De skal også møte den norske delegasjon­en til Europaråde­t og så få en omvisning der. Tidligere statsminis­ter Thorbjørn Jagland er generalsek­retaer i Europaråde­t og ventes å vaere der. Et annet interessan­t møte med ungdommer på det Europeiske Ungdomssen­teret (EYC) blir det også tid til og de vil få en omvisning i EU-parlamente­t.

Erlend Soma Ekeland og Tobias Michelsen Karlsen reiser med tre andre vinnere fra tre andre videregåen­de skoler i landet. Marta Berstad er fra Nord-Gudbrandsd­al vgs, Selma Norup er fra Bergen Katedralsk­ole og Leah Jakobsen er fra Ullern videregåen­de skole.

Videoen ser du på aftenblade­t.no

 ?? BERGELAND VGS ?? Russ på Media og Kommunikas­jon på Bergeland, Erlend Soma Ekeland og Tobias Michelsen Karlsen, vant Fritt Ord-prisen for sin propaganda­video. Nå innkassere­r de premien i Strasbourg, der Thorbjørn Jagland venter.
BERGELAND VGS Russ på Media og Kommunikas­jon på Bergeland, Erlend Soma Ekeland og Tobias Michelsen Karlsen, vant Fritt Ord-prisen for sin propaganda­video. Nå innkassere­r de premien i Strasbourg, der Thorbjørn Jagland venter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway