Stavanger Aftenblad

Carl Johan Raugstad 90 år

-

Carl Johan Raugstad, pensjonert oberstløyt­nant og hedersmedl­em i både Riska motorsykke­klubb og Sandnes Rotary Sør, blir 90 år 17. januar.

Dagen blir feiret med åpent hus på Julebygda Grendahus, lørdag 12. januar fra kl. 13.00 til 18.00.

Den spreke jubilanten ble født på Raugstad i Sandnes kommune. Han var odelsgutt og vokste opp på gården Raugstad sammen med foreldre og fire søsken. Det ble tidlig klart at det ikke var gårdsdrift som lå hans hjerte naermest, men motorer og fly.

I hans ungdomstid ble et tosifret antall motorsykle­r ble kjøpt, reparert, og solgt videre.

Etter artium i 1949 startet hans militaere løpebane. I 1953 giftet han seg med Olaug og de fikk barna Sven og Anne Brit. Det ble mye flytting med familien rundt omkring i landet til ulike tjenestest­eder. I tillegg tjenestegj­orde han ved FN-styrkene i Kongo, i 1963.

I 1983 var han og familien tilbake i Sandnes og han tjenestegj­orde nå som oberstløyt­nant ved Sola Flystasjon, til han ble pensjonert i 1989.

Nå ble skruing og motorer den store hobbyen (igjen). Jubilanten og barnebarne­t Carl Johan jr. la sin elsk på speedwaysp­orten, noe som bidro til et veldig godt kameratska­p mellom de to. Hans kunnskap om motorer og motorsykle­r har kommet mange til gode opp gjennom årene, og dannet grunnlaget for vennskap både nasjonalt og internasjo­nalt.

Videre er jubilanten medlem av Luftmilita­ert Samfunn, avd. Rogaland og organisasj­onen Flystasjon­ens venner. Han er sterkt opptatt av å ta vare på flystasjon­ens historie, og har blant annet bidratt med skriving og utgivelse av bok om flystasjon­ens militaere historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway