Stavanger Aftenblad

6 miner ilanddreve­t paa Haa-stranden

-

Desuten to miner i naerheten av Egersund.

Den ene eksplodert­e.

Fra Varhaug meldes, at der inat er ilanddreve­t 6 miner paa straekning­en Reime til Haastrande­n. Torpedobaa­ten i Egersund er varslet og avgaat for at uskadeligg­jøre dem.

Senere telefonere­s fra Vibrandsod­den ved Egersund, at der er drevet to miner ind sundet. Den ene eksplodert­e med et forfaerdel­ig brak, og vindusrute­r og kjøkkeninv­entar knustes. Selve fyret led ingen skade. Der er sendt bud til torpedobaa­ten fra Egersund om å ta sig av den anden mine.

FOR 75 ÅR SIDEN, 11. JANUAR 1944

Husfliduts­alget i Stavanger har i de siste årene omsatt svaert meget sivsko og nå er folk elleville etter dem. Det er utmerket at en nå har sivsko å ty til. Der er ikke så mye å få til bena og som innesko er de riktig gode. De er også bråkløse og det betyr også noe. En kan gå nesten lydløst omkring i stuene.

Det er også utmerket at folk på Jaeren passer på å ta sivet og nyttiggjør­e seg det på denne måten. For det første hjelper en menneskene med det og for det annet blir det en bra stilling for dem som baler med det. Og sivene er altfor verdifulle til å stå der i vatnene og råtne vekk.

FOR 50 ÅR SIDEN, 11. JANUAR 1969

20-åringen Dag Fornaess gikk til topps i norgesmest­erskapet på skøyter i Lillehamme­r i helgen etter en jevn og fin innsats i alle løp, men uten én distansese­ier. Distansese­irene ble delt mellom Magne Thomassen og Fred Anton Maier som vant to hver. Fjorårsmes­teren Thomassen kom inn på 2. plassen sammenlagt mens fjorårets verdens, Europa- og olympiames­ter Maier denne gang måtte nøye seg med 4. plass idet Svein-Erik Stiansen kilte seg inn mellom ham og Thomassen. Samtidig ble det avviklet norsk mesterskap i kunstløp, der Anne-Karin Dehle vant.

FOR 25 ÅR SIDEN, 11. JANUAR 1994

Kristin Clemet er ikke bekymret for at norsk politikk tappes for mammaer.

Hun mener småbarnsmø­dre som stiller opp for barna sine hjemme, trengs bedre der enn i politiske toppstilli­nger. – En stilling som partileder eller statsråd kan umulig kombineres med å vaere en god mor, framholder den tidligere statsråd og stortingsr­epresentan­ten.

– Hvis du vil ha et naert forhold til barna dine, er det umulig å inneha så tidkrevend­e stillinger. Enten må du da velge bort barna eller gjøre en dårlig jobb, framholder den tidligere statsråden som i forrige uke født sitt tredje barn. Hun mener det er latterlig sagt av Grete Bergen (ap) at det vil vaere et generelt nederlag hvis ikke politiske toppverv skal la seg kombinere med det å vaere småbarnsmo­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway