Stavanger Aftenblad

Fra ustrukture­rt bohem i Viking til topptrener som drømmer om VM-gull

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

HERNING: – Noen ganger ønsker jeg at jeg fikk vaere ung igjen og vite det jeg vet i dag, sier Norges landslagst­rener Christian Berge. Norges-VM-åpning mot Tunisia er bare timer unna. Vi er i hallen som blir Norges base under mesterskap­et. I et pressekonf­eranserom kryr det av storvokste, topptrimme­de og VM-klare norske landslagss­pillere.

Christian Berge åpner snusboksen og putter innpå en solid porsjon. Aftenblade­t tar Berge med tilbake til de glade dager i Viking og Stavanger midt på 90-tallet. Berge dytter snusen på plass.

– Hehe, det var tider, sier han og ler når vi tar plass i tidsmaskin­en.

Men vi starter i nåtid. Torsdag formiddag hadde Norge sin siste skikkelige trening før VM 2019 i Herning kastes i gang. Med et VM-sølv og tapt finale fra Frankrike for to år siden snakkes det nå om gullsjanse­r i den norske leiren.

Pressen fikk bare overvaere de ti første minuttene av treningen. Etter det fikk Berge og hans menn forberede seg uforstyrre­t. Laget ankom VM-byen på Jylland onsdag kveld og har planer om å bli lenge. Det oser ikke av VM i Herning. Julepynten er på vei ned fra traer, butikkfasa­der og vinduer. Ikke så mye som et snøfnugg å se. Graset er grønt som en julidag.

Men her og der henger bannere med en påminnelse om at det skal kjempes om edelt metall her. VM-finalen spilles i Boxen 27. januar. Det er dit Norge vil. – Kan Norge ta VM-gull?

– Ja, det er det. Men det er mye som skal falle på plass først. Det har vaert litt trøblete i oppkjøring­en med tanke på skader og slike ting. Vi må ha marginene på vår side og vi kan ikke få flere skader. Og så må vi spille oss gode, rett og slett.

Berge fortsetter:

– Men det er klart det er mulig. Det er kvalitet nok i laget til det. Så får vi se om vi treffer på det vi har planlagt.

– Det å begynne å snakke om VM-gull, er det farlig og skaper stor fallhøyde, eller genererer det energi?

– Jeg er av den oppfatning­en om hvis du tør å si målene dine høyt så blir de realisert. Det gjør disse guttene. Når du taer å si at vi kan ta gull, så blir den drømmen litt mer realisert. Det liker jeg.

– Folk som er gode skal få lov til å vaere gode, sier Berge.

Gikk sine egne veier Trønderen er en av de mer spennende trenerne i håndballsi­rkuset. 45-åringen fra Trondheim begynte sin trenerkarr­iere som

 ?? JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? Christian Berge var i det lekne humøret på Norges trening i Herning i går. I kveld VM-åpner Norge mot Tunisia. Norge og Berge drømmer om VM-gull etter finaletap for Frankrike for to år siden.
JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN Christian Berge var i det lekne humøret på Norges trening i Herning i går. I kveld VM-åpner Norge mot Tunisia. Norge og Berge drømmer om VM-gull etter finaletap for Frankrike for to år siden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway