Stavanger Aftenblad

VM-konkurrent­ene sammenlign­er Norges stjerne med ikonisk spiller

-

HERNING: Norges haerfører i VM, Sander Sagosen, drukner nesten i stjernestø­v før VM-åpningen i kveld.

NTB har snakket med flere av VMs tungvekter­e om Sagosen. Det ble mange store ord.

– Dette var jo veldig stas. Å få kompliment­er fra gode spillere, er noe man må gjøre seg fortjent til. De skal jo stå inne for hva de sier. Det er spillere, trenere og sportsjour­nalister som har mest peiling, sier Sagosen.

– Jeg tar det som kompliment­er og bruker det som motivasjon.

Sagosens framferd i internasjo­nal håndball er ingen overraskel­se, men det er med en viss aerefrykt flere av VMs store profiler snakker om trønderen.

Fenomenal

I en alder av 23 år er Sagosen allerede konge i Paris St. Germain. Tar han også VM med storm?

Domagoj Duvnjak har nesten på egen hånd løftet Kroatia til medaljekam­per de siste årene. Han var med på stjernelag­et i forrige VM.

– Sander er en enestående allround håndballsp­iller. Han er solid i forsvar, har fenomenale egenskaper som spilleford­eler, strålende hoppskudd og er ganske dødelig i én-mot-én-situasjone­r. Gitt alderen hans, er det fantastisk. Han har mange, mange sesonger foran seg som nøkkelmann i PSG og for Norge, sier Duvnjak.

Kim Ekdahl du Rietz gjør landslagsc­omeback for Sverige i dette VM. Han er lagkompis med Sagosen i PSG.

– For meg er han verdens beste håndballsp­iller, punktum. Han er ganske enkelt fryktelig god på absolutt alt. Aldri før har jeg sett en som spiller en så glad angrepshån­dball. Det blir alltid noe ut av det når han satser i angrep, enten mål for ham eller sjanse for en lagkamerat. Sander sliter ganske enkelt hull på alt, sier du Rietz.

Ny Karabatic

Uwe Gensheimer er Tysklands store stjerne, og også han spiller til daglig med Sagosen i Paris.

– Sander leser spillet som ingen annen. Han er en blanding av en klassisk playmaker og en skytter. Han har også utviklet seg som forsvarssp­iller. Sander er som Nikola Karabatic (kåret til verdens beste flere ganger): En komplett spiller med ekstreme ferdighete­r i angrep og tyngde i forsvar. Han er en sann glede å spille sammen med, sier Gensheimer. (NTB)

 ?? LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? Sander Sagosen har markert seg på toppnivå i verden.
LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX Sander Sagosen har markert seg på toppnivå i verden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway