Stavanger Aftenblad

Politiet ber folk se etter unormal aktivitet

-

LØRENSKOG: Den forsvunne AnneElisab­eth Hagen kan bli holdt skjult hvor som helst. Politiet ber folk se etter og varsle om unormal aktivitet i nabolaget.

Blant tingene politiet som etterforsk­er den antatte bortføring­en av Anne-Elisabeth Hagen (68) ber folk merke seg, er personer som endrer atferd, og folk som gjør unormale innkjøp, for eksempel av gjenstande­r som kan brukes til å holde kontroll på en person.

– Det kan vaere kvinneklae­r eller produkter for kvinner, ikke bare fra tiden rundt 31. oktober, men også etterpå. Vi vet ikke hvor den bortførte blir holdt skjult. Det kan vaere i naerområde­t, i Norge eller utenfor landets grenser, sa etterforsk­ningsleder Tommy Brøske ved Øst politidist­rikt under en pressekonf­eranse fredag.

Nesten uten spor Etterforsk­erne står tilsynelat­ende uten avgjørende kunnskap på sentrale områder så langt i saken: de vet ikke hvem som er motparten, kommuniser­er ikke med de antatte gjerningsp­ersoner og aner ikke hvor kona til forretning­smannen og kraftmilli­ardaeren Tom Hagen (68) holdes skjult.

Det må vaere et sted der det er mulig å oppbevare personer overt tid – som hytter, leilighete­r eller hus. ifølge Brøske.

Hovedhypot­esen politiet jobber etter – at kvinnen er bortført fra hjemmet sitt – er verken styrket eller svekket siden politiet gikk ut offentlig med saken, opplyser han. Politiet trenger tips og informasjo­n fra publikum for å komme seg videre.

Leter etter skjulested

– Vi trenger opplysning­er om mulige skjulested­er. Et slik skjulested kan for eksempel identifise­res ved unormal aktivitet, personer, ukjente kjøretøy, tildekte vinduer eller rehabilite­rte arbeidspla­sser som tas i bruk, sier Brøske til NTB.

Politiet ber om tips fra publikum om aktivitet i perioden før 31. oktober i fjor som kan indikere et skjulested, i tillegg til den generelle oppfordrin­gen til folk om å komme med observasjo­ner, tips og opplysning­er som kan ha en relevans for etterforsk­ningen.

Politiet tror Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog morgenen eller formiddage­n 31. oktober i fjor. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway