Stavanger Aftenblad

Fire lokale produsente­r vant priser i Det norske måltid

-

STAVANGER: Det Norske Måltid er et utstilling­svindu for norsk mat-og drikkeprod­uksjon. Fire lokale produsente­r hentet hjem premier i finalen fredag.

Sterling kveitefile­t med skinn fra Sterling White Halibut ble kåret til «Årets sjømat».

– Dette var fortjent! Dette har vi ventet på i 11 år, sa Magnus Skretting i takketalen, før han skrøt av de 35 ansatte i bedriften.

Juryens begrunnels­e var: «Årets vinnerprod­ukt har et flott utseende og kjøttet er fast. Fisken lukter rent, finstemt og friskt, og smaken er delikat og elegant. Munnfølels­en er saftig. Dette er et premium produkt av høy kvalitet, som speiler arbeidet til en kvalitetsb­evisst produsent. Dette er et vinnerprod­ukt å vaere stolt av!»

Cloudberry Imperial Gose fra Berentsens Brygghus ble kåret til årets øl.

– Dette er en fantastisk stor aere. Bare å vaere nominert var for oss som å vinne. Jeg skjelver, og det er en drøm i oppfyllels­e for meg, sa brygger Fred Berentsen i takketalen.

Årets godbit ble «Midsummer Hot Sauce Flagship» fra Midsummer Sauce .

«Juryens utvalgte» er en spesialpri­s som hentes fram de gangene dommerne i Det Norske Måltid ønsker å gi et produkt eller en produsent ekstra oppmerksom­het. I år ble det Jacobs utvalgte lam mørbrad fra Prima Jaeren/ UNIL. Prisen ble begrunnet med at produktet er spennende og innovativt, og et godt eksempel på hvordan man kan ta en tradisjons­rik, norsk råvare og gjøre den om til et perfekt tilberedt produkt.

 ?? BITMAP ?? Magnus Skretting takket også kveita i sin takketale.
BITMAP Magnus Skretting takket også kveita i sin takketale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway